User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Can anyone help please.....

  1. #1
    Regular Member itsonlymedave's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    rotherham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Can anyone help please.....

    While driving to work today all my dials shut down (ie) Speedo,Rev counter,Petrol gauge and Temp gauge.

    Was really confused as all the other electrics worked and the car still drove.

  2. #2
    Regular Member marktaylor's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Check fuse no 17 in the fuse box at the end of the dash inside the passenger door

    Sent from my GT-I9300 using Forum Runner

  3. #3
    Regular Member itsonlymedave's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    rotherham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by marktaylor View Post
    Check fuse no 17 in the fuse box at the end of the dash inside the passenger door

    Sent from my GT-I9300 using Forum Runner
    Will give it a check in morning mate.
    But if fuse had gone then the dials wouldnt work at all would they?
    Mine just go into shut down and when i restart the car they come back to life.

  4. #4
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Mk1 renault scenic... I know I know but it drives

    Trim : Basic

    Engine : 1.6 16v

    Year : 2003

    Default

    Remove the abs module plug an spray it with some contact cleaner

  5. #5
    Regular Member kman247's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    milton keynes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I would also look at the CIM connector , a member on here was having similar issues and I told them the way to clean the CIM connector and it has been fine ever since , as far as I am aware.

  6. #6
    Regular Member itsonlymedave's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    rotherham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Critch View Post
    Remove the abs module plug an spray it with some contact cleaner
    Thanks for the advice mate,will do that aswell a checking no 17 fuse in the morning.
    Hopefully that will sort it out.

  7. #7
    Regular Member itsonlymedave's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    rotherham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by kman247 View Post
    I would also look at the CIM connector , a member on here was having similar issues and I told them the way to clean the CIM connector and it has been fine ever since , as far as I am aware.
    Thats behind the steering wheel isnt it?
    How would i clean that then mate?

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    cleveland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I cleaned abs connector and cim behind steering wheel and no diff at all. Is fuse 17 in the door or dash near the door? do we just take it out or clean or put new in etc?

  9. #9
    Full Member Robsey's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    North East Cheshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : Energy

    Engine : Z19DTH

    Year : 2005

    Mileage : 131,000

    Default

    All the "body" fuses are at the end of the dash panel.

    Fuses to check are
    F12 for overload protection fuse
    F17 BCM fuse

    But the advice given so far has been accurate.
    ABS connector - clean and ensure that the connector is secure
    CIM Conector - clean and secure.
    Check the earth tag on the CIM and steering collumn.

    And finally - check that the main battery terminals are clean and secure.

    Last of all - if only the dash is affected, then check for loose or dry solder joints on the 12 pin conector on the back of the instrument panel.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •