User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: Weird Engine Noise after Service 2.2 Petrol '04

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Milton Keynes
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Weird Engine Noise after Service 2.2 Petrol '04

    I serviced my 04 2.2 Petrol SRI last night and now the car makes a 'new' air intake sounding noise when over 3,500rpm and accelerating. If it's at or above 3,500rpm but just cruising the noise disappears.

    I changed the spark plugs, air/oil filters and engine oil.

    To troubleshoot I have:

    Checked the replaced spark plugs (NGK equivalents) were torqued correctly (all fitted with a torque wrench).

    Swapped back to the original Bosch spark plugs.

    Checked the engine bay for any pipes I might have accidentally knocked.

    Triple checked the engine oil level on 100% level ground. (checked with a spirit level!)

    There are no engine warning lights.


    This is the first service I've done on this car, the old air filter was particularly dirty so I'm wonder am I just heading normal air intake noise for a properly serviced/running 2.2 petrol?

    To give you an idea of the volume, at normal listening levels it is louder than the radio or wind noise at 70mph.

    Any help much appreciated, thanks.

  2. #2
    Regular Member jonnybravo's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    barnsley,yorkshire,GB
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    have you checked that the air filter and cover are seated correctly,

  3. #3
    Regular Member jonnybravo's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    barnsley,yorkshire,GB
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    sorry double post

  4. #4
    Regular Member Das's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Here
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. weird noise in engine bay. 1.9cdti 120ps 2005
    By Sharks35 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 3rd June 2012, 08:43
  2. Weird noise under load
    By Knuckle in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 20th April 2011, 22:45
  3. weird noise please help
    By marcovelocity in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 15th September 2010, 17:28
  4. weird noise please help
    By marcovelocity in forum Troubleshooting
    Replies: 0
    Last Post: 14th September 2010, 00:24
  5. Weird noise.
    By James2k in forum Troubleshooting
    Replies: 0
    Last Post: 8th July 2008, 19:39

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •