User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Cdti 150 starts and stalls

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Cdti 150 starts and stalls

    I have recently bought a Vectra Cdti 150 that sometimes starts but then stalls straight away only first thing in the morning when It's cold. Since I bought it I have changed the inlet manifold, blanked egr, intercooler, thermostat and housing and replaced the glow plugs but yet this problem.is still there and slowly driving me mad.
    Any ideas what it could be?

    Thanks

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Gloucestershire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I think more info needed srbrian. How does the car drive once started? Any smoke on cold startup when it's struggling? Water and oil levels ok without topping up?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Somerset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mightn't be much help but I had the exact same problem with the lorry I drive longer it was turned off the harder it was to start. It would run for a second then cut out. Anyway turned out to be injector sleeve. Could check your injectors. Like I say probably not much help but best of luck with it.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Gloucestershire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yes, injector leakage was what I was thinking, although in your lorry it may not be common rail and so the leakage path may have been past the sleeve where the injectors are fed from the low pressure system and into the cylinder.

    Maybe a diagnostic leak test would be worth a shot?

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by DieselWig View Post
    I think more info needed srbrian. How does the car drive once started? Any smoke on cold startup when it's struggling? Water and oil levels ok without topping up?
    Once the car starts it drives perfect, no smoke or anything. It doesn't happen all the time, some mornings it will start first time without a struggle and sometimes it wont i have to try twice.

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ********UPDATE********
    Just an update after months of changing and checking everything turns out that it was the Camshaft sensor that was causing it, car starts so much better now

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1.9 16v cdti sometimes starts very poorly when warm help plz?
    By rozzer2006 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 8th July 2012, 13:55
  2. Morning starts are ok - Afternoon starts are a ******!
    By Madaxeman in forum Troubleshooting
    Replies: 18
    Last Post: 28th February 2011, 19:38
  3. CDTI Spanner light after cold starts
    By Teapot in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 30th December 2010, 00:02
  4. Vectra C starts then randomly stalls
    By Ardent in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 21
    Last Post: 8th October 2010, 09:37
  5. 1.9 cdti (120) funny smell on first starts ?
    By Vectra-c-SRI in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 12
    Last Post: 4th November 2008, 00:01

Visitors found this page by searching for:

1.9 starts stalls vauxhall

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •