User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: Cruise control issue

  1. #1
    Regular Member Marky's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    North West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Cruise control issue

    In the past few days I have started having a small problme with the cruise control.

    Everything works fine apart from now and again it feels a little jerky. Every morning on the way to work i set the cruise to 70mph (on motorway but sometimes I can feel it adjusting up and down (never felt it before) and it's only a slight feeling.

    I don't know if it's related but I have just had a new front wheel hub. And I think these house a speed sensor???

    Any ideas?

  2. #2
    Regular Member Marky's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    North West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    No one had this problem?

  3. #3
    Regular Member SlowCoach's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Houghton Le Spring
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRI 150

    Trim : Smart and Bad!

    Engine : Z19DTH

    Year : 2008

    Mileage : 105000

    Default

    Only can think of is the car is maintenating speed then stops when going faster than set speed.check with who fitted ur new hub as it shouldnt be doing any effect to ur car

  4. #4
    Regular Member Marky's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    North West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    It does feel like it's constantly correcting the speed it steps rather than smoothly. Only seems to do it on slight downhills and uphills.

    The car is going back in at the end of the week for new rear dampers so I'll mention it.

    The first hub they fitted was faulty and they had to get a replacement as it was stopping the ABS from working.
    So I am wondering if this new hub has a similar problem and it's confusing the cruise control.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. cruise control issue help
    By chris1984 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 12th June 2012, 19:25
  2. cim no way (cruise control issue)
    By unreal_event_horizon in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 22nd August 2011, 14:21
  3. Cruise control issue
    By dayvo in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 3
    Last Post: 31st July 2011, 11:33
  4. Cruise control Issue
    By hopkinson06 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 18th February 2009, 02:49
  5. Cruise Control Issue
    By TheWildHaggis in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 11th December 2008, 14:59

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •