User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: P0141-04 o2 sensor heater circuit open (bank 1 sensor 2)

  1. #1
    Regular Member Mark1892's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    North East
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Unhappy P0141-04 o2 sensor heater circuit open (bank 1 sensor 2)

    Have now got the following code on my 2003 1.8 - P0141-04 O2 SENSOR HEATER CIRCUIT OPEN (BANK 1 SENSOR 2)

    Is this a fault with the rear O2/Lambda sensor in the exhaust just before the Cat?

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800 non vvt

    Year : 2004

    Mileage : 135000

    Default

    well i thought it fixed itself

    ive found this

    have a look at post 3

    http://www.vectra-c.com/forum/showth...%28BANK+SENSOR

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800 non vvt

    Year : 2004

    Mileage : 135000

    Default

    also found this post

    update on my p0141 , read code with a u480 code reader , checked no2 O2 sensor with my multi meter and found no continuity on heater circuit the 2 white wires , rang pentagon vauxhall for the price of a new sensor £120 rang local breaker £40 , went on car parts connexion £43 from nidd vale motors (to good to be true I thought ) rang them up new genuine part , arrived yesterday fitted today , have driven my car for 50 miles so far no light and no code on reader

  4. #4
    Regular Member Mark1892's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    North East
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Cheers Ste, not sure whats going on. don't know if this has just come on after the exhaust being changed, whether they have damaged the wiring while changing it or knocked it while trying to get it out of old pipe , I will have to have a look. Old code disappeared for a few days but now getting the P0141 and P0170 Fuel trim malfunction. Swapped the front O2 sensor and Maf and coil pack with my mates, cleared codes inbetween each changeover but fault still returned. Sensor 2 must be the rear one???

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800 non vvt

    Year : 2004

    Mileage : 135000

    Default

    oh you mean when they did the flexi pipe

  6. #6
    Regular Member Mark1892's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    North East
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yes mate, cant recall seing that code before, will have to check the logs.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800 non vvt

    Year : 2004

    Mileage : 135000

    Default

    pm you instead

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800 non vvt

    Year : 2004

    Mileage : 135000

    Default

    Quote Originally Posted by Mark1892 View Post
    Cheers Ste, not sure whats going on. don't know if this has just come on after the exhaust being changed, whether they have damaged the wiring while changing it or knocked it while trying to get it out of old pipe , I will have to have a look. Old code disappeared for a few days but now getting the P0141 and P0170 Fuel trim malfunction. Swapped the front O2 sensor and Maf and coil pack with my mates, cleared codes inbetween each changeover but fault still returned. Sensor 2 must be the rear one???

    as you say perhaps they knocked a wire and its loose

  9. #9
    Regular Member Mark1892's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    North East
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sensor changed and running perfect, with a lot more pick up and acceleration, fingers crossed again

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800 non vvt

    Year : 2004

    Mileage : 135000

    Default

    Quote Originally Posted by Mark1892 View Post
    Sensor changed and running perfect, with a lot more pick up and acceleration, fingers crossed again

    excellent news was it the one on the flexi pipe

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 3rd January 2013, 21:56
  2. Replies: 3
    Last Post: 13th August 2012, 22:25
  3. p0335 crankshaft sensor open circuit
    By jon1.9cdti in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 28th July 2010, 11:52
  4. Oxygen Sensor Heater Circuit Voltages?
    By marcdale in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 31st May 2009, 21:28
  5. What is P0036 - HO2S Heater Control Circuit (Bank 1 Sensor 2)
    By cjhawker in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 10
    Last Post: 7th April 2009, 19:00

Visitors found this page by searching for:

vectra c o2 sensor bank 1 sensor 2

p0141 vauxhall

corsa vxr 02 sensor bank 1 location

corsa d lambda sensor location bank 1 sensor 2

Vauxhall P0141

vauxhall corsa bank 1 sensor 2

2008 zafira fault code P0141-00 O2 sensor heating circuit malfunction (bank 1 sensor 2)

Opel P0141

corsa c lambda sensor 2 location

sensor heater circuit bank 1 sensor 2 vauxhall

corsa c oxygen sensor2 location

vectra 02 sensor 2

02 sensor bank 1 vectra c

what one is Bank 1 sensor 2 on corsa

fault code p0141 vauxhall

zafira bank 1 sensor 2

vectra c o2 sensor circuit bank 1 sensor 2 location

vectra c o2 sensor bank 1 sensor 2 location

vauxhall vxr wheres bank 1

021 bank sensor vectra 05

vauxhall corsa d 2011 1.3 cdti code oxygen sensor 1

zafira o2 sensor bank 1 sensor 2

corsa d heater control circuit bank 1 sensor 2

Vauxhall DTC P0141-00

corsa lambda sensor bank 1 sensor 2

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •