User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: 2.0T Clutch/Hydrolic Problem

  1. #1
    Regular Member Chazzw's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Hertfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : Z20NET

    Year : 2008

    Mileage : 13000

    Default 2.0T Clutch/Hydrolic Problem

    Hi All,

    So after a few months of care free driving I developed my first problem with my Vec C on Friday.

    Driving out to Lunch when all of a sudden the clutch pedal goes very light...changing gears normally until I stop... then the biting point has moved to about an inch away from the floor and the pedal only comes up about 1/4 of the way...

    I pulled over and turned her off and then pulled the pedal up with my foot. started and she behaved again until 5 mins later and exactly the same thing happend again. Ended up getting green flag to take me home. Its going inot Motorbodies tomorrow.

    Im thinking its either Master or Slave cylinder as It feels like a hydrolic issue. Anybody else had these issues? Does the 2.0t have a DMF or is that just for Diesels?

    Cheers.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    South east
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yes, the 2.0T has a DMF, but when they fail they make lots of noise about it.

  3. #3
    Regular Member Даниил's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Ashby-de-la-Zouch
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : sri nav/Elite

    Engine : CDTI 150

    Year : 56

    Mileage : 130ish

    Default

    my cdti sometime does this when i park on a steep hill. i pull the clutch up with my foot and the pump the pedal its normally fine after that.

  4. #4
    Regular Member Chazzw's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Hertfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : Z20NET

    Year : 2008

    Mileage : 13000

    Default

    I was sure they didnt....******!! Oh well. I am wondering if its worth doing the clutch & DMF if its the slave cylinder... as they will need to take the Gearbox off anyway...

  5. #5
    Regular Member Chazzw's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Hertfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : Z20NET

    Year : 2008

    Mileage : 13000

    Default

    Motorbodies juts called and said they cant find an issue with the Clutch - WTF could have happened then for me to lose the Clutch pedal?

    Confused.com

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Clutch problem
    By shayom in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 10th May 2012, 23:34
  2. clutch problem please help
    By v33tra in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 33
    Last Post: 12th November 2011, 02:09
  3. Clutch problem!
    By kel123 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 14
    Last Post: 5th October 2011, 16:07
  4. Clutch Problem
    By ickleric in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 31st January 2011, 19:19
  5. clutch problem?
    By darko2301 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 10th April 2009, 21:33

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •