User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Is there anything I can damage cleaning boost sensor?

  1. #1
    Regular Member marky2027's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Is there anything I can damage cleaning boost sensor?

    I cleaned my boost sensor couple of weeks ago but just sprayed with carb cleaner as per the how 2. I dont think I got it as clean as I could have done. I didn't want to go too hard in case I damaged the metal part inside. I am going to have another go at it but wondered if I should use a brush or not. How easy is it to cause any damage?? Carb cleaner or isapropyl alcohol? Any thoughts?

  2. #2
    Regular Member Neve'o's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi 150 Hatch

    Trim : SRi

    Engine : Z19DTH

    Year : 2008

    Mileage : 69'000

    Default

    I used an old toothbrush and brake/carb cleaner, just be careful and you shouldn't have any problems.

  3. #3
    Regular Member marky2027's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Is it like a metal filament in the middle or are there any moving parts?

  4. #4
    Regular Member Neve'o's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi 150 Hatch

    Trim : SRi

    Engine : Z19DTH

    Year : 2008

    Mileage : 69'000

    Default

    no moving parts but there is a filament type part in the middle, as long as you give it a gently scrub it shouldn't break.

  5. #5
    Regular Member marky2027's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Well I took it off and soaked it in carb cleaner and agitated with a brush. There does seem to be a moving part. The yellow needle thingy moves towards the centre pin. I am presuming this is how it measures the boost. Anyway there was some gunk in between the centre part and the yellow pin so I gave that a good clean. I also cleaned the contacts of the sensor with some electrical contact cleaner. All seems OK after a short drive but the next few days will be the real test.

  6. #6
    Regular Member Neve'o's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi 150 Hatch

    Trim : SRi

    Engine : Z19DTH

    Year : 2008

    Mileage : 69'000

    Default

    Strange, sure nothing on mine moved, glad to hear the cleaning went well though.

  7. #7
    Regular Member marky2027's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Neve'o View Post
    Strange, sure nothing on mine moved, glad to hear the cleaning went well though.
    Unless that's my whole problem of the stuttering . Can anyone confirm if this yellow needle thingy should move?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Best method of cleaning boost sensor
    By mutley-k666 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 2nd November 2012, 03:35
  2. car is slower after cleaning the boost sensor!?
    By IrishVectra in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 12
    Last Post: 5th June 2012, 18:36
  3. Cleaning Boost Sensor, 1.9CDTi ????
    By mpc in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 11
    Last Post: 8th July 2010, 23:11
  4. how 2 on cleaning preface boost sensor 3.0 v6 ?
    By signum03 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 4th March 2010, 18:09
  5. Car still got judder after cleaning egr + boost sensor.
    By bigpaw35 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 11th August 2009, 18:17

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •