User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: Aircon problems - Not working, if anything air gets hotter turning on aircon???

  1. #1
    Regular Member Coupe2T's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Question Aircon problems - Not working, if anything air gets hotter turning on aircon???

    As title really, We finally have some nice weather, so I thought i'd get the aircon on only to find out it's not working.

    I have owned the car for about a year, but never really used it much before, So may just be out of gas, but before I go and get it re-gassed etc I wanted to check if there is anything else I should be looking at first?

    As said in the title, if anything the air gets hotter when I turn the aircon on, although this could be in my head as it only feels marginal difference. May just be me worrying about it.

    Anyone any ideas? Any known issues with aircon etc that can be checked easily?

  2. #2
    Regular Member ads3's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Northants
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : Design

    Engine : 2.0 DTI

    Year : 05

    Mileage : 86,000

    Default

    Can't offer a solution as mine is the same, I'm just searching for advice now.

  3. #3
    VIP-Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats



    Engine : Z18XER


    Default

    Should use at least once a week to stop seals from drying out. It needs to be tested with UV dye to check for leaks. If your lucky just a regas if not could be
    new condenser as these are prone to stone chips through bumper some people have put wire mesh on bumper to stop this

  4. #4
    New Member SamArt's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Derby
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Exclusiv

    Engine : 1.8

    Year : 2007

    Mileage : 42500

    Default

    My air-con on my car is the same. I recently had a regas and had a service recently where my pollen filter was changed.

  5. #5
    Regular Member Coupe2T's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by SamArt View Post
    My air-con on my car is the same. I recently had a regas and had a service recently where my pollen filter was changed.
    You had it re-gassed and it still doesn't work?

    That's what I am worried is going to happen.

  6. #6
    VIP-Member Das's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Turdsville
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Lada

    Trim : Riva

    Engine : 6.0 V12

    Year : 1954

    Mileage : 567890987

    Default

    Any place offering a re-gas service should do a proper pressure test before hand, if it fails this most likely they wont charge you. As troutybrown says Aircon should be run often, even during the winter, to stop the seals dying out. IIRC the manual says once a month for about 20 mins. Are you hearing the compressor cut in when you push the button? If it is working ok the engine revs will die slightly as it cuts in. Seen quite a few people have issues with a failed compressor clutch.

  7. #7
    Regular Member Coupe2T's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I will have to test tonight and see if I can hear them drop. Thanks for the info, I will let you know.

  8. #8
    Regular Member Grumpy1954's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Newport (Shropshire)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Ford Kuga

    Trim : Titanium

    Engine : 2.0dtci

    Year : 2014

    Mileage : 1200

    Default

    Quote Originally Posted by DasArab View Post
    Any place offering a re-gas service should do a proper pressure test before hand, if it fails this most likely they wont charge you. As troutybrown says Aircon should be run often, even during the winter, to stop the seals dying out. IIRC the manual says once a month for about 20 mins. Are you hearing the compressor cut in when you push the button? If it is working ok the engine revs will die slightly as it cuts in. Seen quite a few people have issues with a failed compressor clutch.

    That's interesting. Slikkers regassed mine, along with others, last year. Worked fine for a few weeks, then just went cool instead of cold, now doesn't work at all. They did indeed pressure and dye test it, all was fine. Not noticed any clicks or drop in revs, was wondering if something else had failed. Been meaning to get it back over to him, but with Wendy having so much time in/out of hospital since December , then me having surgery on both eyes never quite got around to it.

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800

    Year : 04

    Mileage : 132000

    Default

    Quote Originally Posted by Grumpy1954 View Post
    That's interesting. Slikkers regassed mine, along with others, last year. Worked fine for a few weeks, then just went cool instead of cold, now doesn't work at all. They did indeed pressure and dye test it, all was fine. Not noticed any clicks or drop in revs, was wondering if something else had failed. Been meaning to get it back over to him, but with Wendy having so much time in/out of hospital since December , then me having surgery on both eyes never quite got around to it.
    its not a good sign if its been re- gassed
    and it still has problems
    as member golden wonder has found out

    http://www.vectra-c.com/forum/showth...t=goldenwonder

  10. #10
    Regular Member chewy71's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Lincolnshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Grumpy1954 View Post
    That's interesting. Slikkers regassed mine, along with others, last year. Worked fine for a few weeks, then just went cool instead of cold, now doesn't work at all. They did indeed pressure and dye test it, all was fine. Not noticed any clicks or drop in revs, was wondering if something else had failed. Been meaning to get it back over to him, but with Wendy having so much time in/out of hospital since December , then me having surgery on both eyes never quite got around to it.
    My other SRI has this very problem, been with the dealers many times (as originally reported in 2010 under warranty and again in last month of the MW) went in Friday, dye test revealed small leak in condenser. Ran a sealant through it and lost gas within 48 hours.. so now I have to go back again. Wouldn't mind but it's the time expenditure on my part - 2 hours lost per day. Now going again for a 7th visit, thats 14 hours!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Is my aircon working???
    By Vectra Adz in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 18
    Last Post: 26th July 2012, 22:07
  2. Blowers not working on any setting. Climatecontrol/aircon
    By Chuddy in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 4
    Last Post: 9th December 2011, 18:40
  3. Aircon regassed week ago now not working?? :(
    By dawn78 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 1st August 2011, 16:39
  4. Aircon problems
    By Steevo in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 15
    Last Post: 9th May 2011, 23:59
  5. Change aircon to auto-aircon?
    By um20 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 20th March 2007, 22:12

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •