User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: Is my aircon working???

  1. #1
    Regular Member Vectra Adz's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Kent!
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SXi+

    Trim : GSi Spec

    Engine : 1910

    Year : 2004

    Mileage : 140k +

    Default Is my aircon working???

    There is gas in there (very little i may add) but when i push the button, it dont seem to change note in engine as such, do they do this on the 1.9 CDTi 120??

    Or are they silent or cant i hear it due to it being a loud derv lol.

    Thanks

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    If the air coming out the vents doesn't get cooler when switched on, either the AC isn't working or you've got the heater switched on.

  3. #3
    Regular Member Mr Owens's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Wickford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Sri

    Engine : 2.2 direct

    Year : 2004

    Default

    If the gas is low it's probably not working, open the bonnet and have look at the compressor pulley if you can the outter pulley should spin if it's working if you can't see the compressor touch the a/c pipes (mind your hands) one should be warm/hot and one should be cold/frosty if not it doesn't work, get it re-gassed and make sure they add uv dye and go from there

  4. #4
    Regular Member Vectra Adz's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Kent!
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SXi+

    Trim : GSi Spec

    Engine : 1910

    Year : 2004

    Mileage : 140k +

    Default

    Thanks guys, will have a look in a bit.

  5. #5
    Regular Member Ben50n's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Seaham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    rolleyes

    Easy way to test.

    Wet your finger and hold it in front of the vent, if it feels cold, its probably working........

  6. #6
    Regular Member GoldenWonder's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Durham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Is your aircon working?

    If you're driving a Vec C then probably not.

  7. #7
    Regular Member Vectra Adz's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Kent!
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SXi+

    Trim : GSi Spec

    Engine : 1910

    Year : 2004

    Mileage : 140k +

    Default

    lol that bad then?? lol

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Quote Originally Posted by GoldenWonder View Post
    Is your aircon working?

    If you're driving a Vec C then probably not.
    My Vec-C is 6 years old and the AC has never been topped up and still blows icy cold. 6 deg C at the vents when I measured it a couple of minths ago.

  9. #9
    Regular Member GoldenWonder's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Durham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I've given up with my aircon after today. Despite being a fairly new (2008) car it looks like it can't be fixed!

    In the last 4 months its been regassed 5 times and filled with dye. In about 2 weeks all the gas is gone and the aircon doesn't even switch on (although you can feel it becoming less effective about 3-4 days after the regas)

    1 garage has had 5 attempts at finding a leak and gave up, passing it to a Vx dealer who have also regassed it and found no leak. I can't be bothered to find another aircon place but its spent 10 days in garages in the last 4 months!

    So aircon is a bit of a sore point with me right now

  10. #10
    Regular Member shb1988's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    sittingbourne
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra

    Trim : gsi

    Engine : 3.2 v6

    Year : 2004

    Mileage : 69,000

    Default

    Quote Originally Posted by GoldenWonder View Post
    I've given up with my aircon after today. Despite being a fairly new (2008) car it looks like it can't be fixed!

    In the last 4 months its been regassed 5 times and filled with dye. In about 2 weeks all the gas is gone and the aircon doesn't even switch on (although you can feel it becoming less effective about 3-4 days after the regas)

    1 garage has had 5 attempts at finding a leak and gave up, passing it to a Vx dealer who have also regassed it and found no leak. I can't be bothered to find another aircon place but its spent 10 days in garages in the last 4 months!

    So aircon is a bit of a sore point with me right now
    Chances are it is your condenser, common for going on the Vectra and sigbums as they are right at the front and stones go through the lower grill and damage it causing it to leak. I replaced mine for £100 roughly from a site plasma recommended, got it rehashed after I fitted the new rad and it's been good as gold since, extremely cold 1 thing I'd recommend if you do change it yourself, get some black honeycomb mesh from eBay (about £10-£15 roughly) then cut it to the shape of the lower grill and first behind the grill using sikaflex and cable ties isn't visible at all unless you crouch down and get close to the bumper and it saves stones from getting through to the new rad

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Aircon problems - Not working, if anything air gets hotter turning on aircon???
    By Coupe2T in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 9
    Last Post: 30th July 2012, 10:13
  2. Blowers not working on any setting. Climatecontrol/aircon
    By Chuddy in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 4
    Last Post: 9th December 2011, 18:40
  3. Blowers stopped working. 3.2 with climate control/aircon
    By Chuddy in forum Heating, Ventilation & Air Conditioning (HVAC)
    Replies: 1
    Last Post: 7th December 2011, 19:27
  4. Aircon regassed week ago now not working?? :(
    By dawn78 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 1st August 2011, 16:39
  5. Change aircon to auto-aircon?
    By um20 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 20th March 2007, 22:12

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •