User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: MIght have blown my turbo Help!!!

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Croydon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default MIght have blown my turbo Help!!!

    Hey guys

    Was driving along yesterday decided to put my foot down then i heard a bang, followed by a sound like a blown exhaust.

    limped the car home to find that the turbo intercooler pipe had come off from the EGR end.

    Changed the clip and fitted back, cleared fault code, but the car feels gutless.

    Could someone guide me as to how to work out if its the turbo that has died?

    Cheers guys

  2. #2
    Regular Member Chunklamb's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Milton keynes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 330D (13) Tourer 258 Auto & Signum 1.9 CDTI (07) 150 Auto

    Trim : M Sport and Design

    Engine : Z19DTH

    Year : 2007

    Mileage : 38100

    Default

    Try taking disconnecting the battery for a few minutes, the ECU is a self learning one, so it might have changed something in its settings?? Just a stab (and cheap) in the dark.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Croydon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Chunklamb View Post
    Try taking disconnecting the battery for a few minutes, the ECU is a self learning one, so it might have changed something in its settings?? Just a stab (and cheap) in the dark.
    I will give that a try, Cheers.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Croydon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    OK so i disconnected the battery left it for about 5-10 mins, and reconnected the battery, took it for a spin and it sounds like the turbo is spooling up but there is no power it drives flat.

    Any ideas guys?

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    Have you checked all the vac pipes in case any have split or burst?

  6. #6
    Regular Member Chunklamb's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Milton keynes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 330D (13) Tourer 258 Auto & Signum 1.9 CDTI (07) 150 Auto

    Trim : M Sport and Design

    Engine : Z19DTH

    Year : 2007

    Mileage : 38100

    Default

    Maybe something easy like a split pipe... can you have someone rev it and you have a listen? It might be quite an obvious hiss...

    I'm a little confused how the pipe blew off in the first place... had it been off recently??

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Croydon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Chunklamb View Post
    Maybe something easy like a split pipe... can you have someone rev it and you have a listen? It might be quite an obvious hiss...

    I'm a little confused how the pipe blew off in the first place... had it been off recently??
    I will have to give that a check. The jubelee clip was not tight so i assume that was why it came off.

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Croydon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hi guys I found the problem one of the vacuum pipes under the inter cooler hose had come out. I have boos t again

    Thanks chunkLamb and tony -1977

  9. #9
    Regular Member Chunklamb's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Milton keynes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 330D (13) Tourer 258 Auto & Signum 1.9 CDTI (07) 150 Auto

    Trim : M Sport and Design

    Engine : Z19DTH

    Year : 2007

    Mileage : 38100

    Default

    Quote Originally Posted by Mrmac View Post
    hi guys I found the problem one of the vacuum pipes under the inter cooler hose had come out. I have boos t again

    Thanks chunkLamb and tony -1977
    Glad you got it sorted and it was an easy fix!

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    Quote Originally Posted by Mrmac View Post
    hi guys I found the problem one of the vacuum pipes under the inter cooler hose had come out. I have boos t again

    Thanks chunkLamb and tony-1977
    Nice one

    Might be worth replacing all the vac pipes with silicone ones

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Turbo blown?
    By the_wave_rider in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 13th May 2012, 10:33
  2. Turbo Blown
    By dan912 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 13
    Last Post: 28th June 2011, 20:59
  3. blown turbo
    By raymond1711 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 18th April 2009, 00:26
  4. turbo blown
    By gary hough in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 25th February 2009, 18:18
  5. Turbo - Help I think its blown
    By awbro in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 11
    Last Post: 29th June 2008, 23:33

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •