User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Abs ecu

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Oxfordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Abs ecu

    Does anyone have any pics of where this is located or what it looks like? Need to see if my 2.2 2002 Vectra C SRI has the three pins required to fit a switchable TC button; it is missing the blue plug behind the blank on center consol.

    Thanks.

  2. #2
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    139 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    139 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    open the bonnet... look towards the back left handside of the battery. Its the unit which has 6 brake lines going to it, the ecu is bolted to it with the plug, btw, its just one wire on that ecu not 3... should be a blue/red pin3 iirc.
    Plasma's Tech2 services are now partially open and able to provide services



    Come Join our new forum Insignia Owners.com for all your Insignia chat and needs

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Oxfordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Cheers mate, I'll take a look tomorrow. I may have missed this in your reply but will I be able to tell if I can fit a TC switch and make it work by just looking at it?

    Apparently if the ABS ECU has 1 pin I would need to swap it for one with 3 pins.

    Apologies if you have explained that already, I'm not very electronically minded lol.

  4. #4
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    139 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    139 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    theres about 4 pins under there its just A particular pin you need to see if its in there, it is pin 3 which is the blue-red wire... What 3pins is referring to is leaving from the switch inside the cabin i believe... Have a look tomorrow and take note of the part number on the unit and post it up... If your ever over essex way pop over and I'll have a look and check/see if it can be done for you
    Plasma's Tech2 services are now partially open and able to provide services



    Come Join our new forum Insignia Owners.com for all your Insignia chat and needs

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Oxfordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Ah right, thanks for taking the time to dumb it down for me lol.

    If I'm ever over your way mate I'll take you up on the offer. Thanks again bud.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Oxfordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Which one is the part number? There are 3 sets of numbers on it.

  7. #7
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    139 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    139 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    it will probably end in 4108, 4001, or something similar
    Plasma's Tech2 services are now partially open and able to provide services



    Come Join our new forum Insignia Owners.com for all your Insignia chat and needs

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Oxfordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    13664001

    Does this sound correct? Thanks for replying again mate.

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Oxfordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Can I tell from this part number if I can fit switchable TC?

  10. #10
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    139 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    139 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    yes, i have a few numbers on file now of whats switchable and what isnt..

    4001 are deffo switchable. you will just need the wiring adding and maybe 'tc' illumination activating on the instruments if you dont already see it when ignition turned on.
    Last edited by plasma; 15th July 2012 at 22:00.
    Plasma's Tech2 services are now partially open and able to provide services



    Come Join our new forum Insignia Owners.com for all your Insignia chat and needs

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •