User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: cruise control

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default cruise control

    hi ppl, cruise control not working, i understand the cc display should appear on the dash when the ignition is turn to position 2, however mine isnt, any info as to what i can check and how to do it would be greatly appreciated, not the return spring, brand new one fitted today, thnx guys

  2. #2
    Regular Member XPCobra's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Vectra Hatch

    Trim : SRI with added X-Pack

    Engine : 1.9 16v 150

    Year : 2006

    Mileage : Near 100K

    Default

    Clean the switch contacts, have a search on the forum

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Quote Originally Posted by vectra craig View Post
    i understand the cc display should appear on the dash when the ignition is turn to position 2,
    Never seen a Vectra-C that does that as a checklight when the key is first turned. I think it's a misprint in the handbook.

  4. #4
    Regular Member mickydoos's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Crawley, West Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Big Dave View Post
    Never seen a Vectra-C that does that as a checklight when the key is first turned. I think it's a misprint in the handbook.
    Pretty sure it doesn't. Mine doesn't lol

  5. #5
    Regular Member Ben50n's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Seaham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The CC will not work until you have braked once, just incase you are trying to get it to work straight away.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    staffordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi Craig, i too have the same problem with the CC, i have been told by a vauxhall tech mate that it's the CIM behind the dash that needs replacing as as mine lost the fast speed on the wipers too when i had some water ingress in the wiper motor. Although without actually having it done i cant confirm this.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    cheers redbull i will have to look into this CIM thingy, more expense no doubt lol cheers mate

  8. #8
    Regular Member Ben50n's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Seaham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Isnt there an issue with the multi-plug in the engine bay? Something to do with the ABS that can cause other problems? It may just need cleaning. Check on the forum.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cruise Control
    By tony100la in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 7th March 2010, 19:43
  2. cruise control
    By stuart bigboy in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 26th May 2008, 21:14
  3. Cruise Control
    By Vaux-Man-G in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 13
    Last Post: 12th May 2008, 17:36
  4. manual control or cruise control.
    By johnm in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 19
    Last Post: 6th February 2008, 14:20
  5. Cruise Control not there?
    By Robsey in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 10
    Last Post: 1st February 2007, 18:23

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •