User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 2 of 2

Thread: Z22SE 2.2 Non-Direct Starting Issue.

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Oxfordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Z22SE 2.2 Non-Direct Starting Issue.

    Hi,

    Slight niggling issue with my car. Starts absolutely fine from cold, there is a light white smoke but this goes once the engine is warm.

    Once It's warm however it can be annoying to start! For example; if the engine is warm and I switch it off for 5 minutes it can be difficult to re-start. It can crank over for 5 - 10 seconds without firing up. Once it does fire up the engine slowly revs up to about 600 rpm before dying again.

    Wait 5 seconds re-start and it fires up fine! It never does this more than once per episode!

    Help! Lol.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Gloucestershire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I don't know anything about this specific engine, but I would guess crank or cam sensor. On other engines they can fail when the engine warms and don't always throw up an engine management light to help diagnosis.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help please. Starting issue 2.2 Direct SRI
    By fidzer in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 29th June 2012, 10:16
  2. Poor starting and slight misfire on z22se
    By Nato in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 5th June 2010, 23:55
  3. Starting Issue please help
    By stevelee in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 29
    Last Post: 29th March 2010, 15:42
  4. starting issue. . odd one
    By johnsav in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 25th July 2009, 16:27
  5. 1.8 starting issue
    By johnsav in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 9th July 2009, 00:20

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •