User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Help please....stuttering, ?misfire...3rd injector or EGR??

  1. #1
    Regular Member marky2027's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Northumberland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    confused Help please....stuttering, ?misfire...3rd injector or EGR??

    OK so over the past week or so I've noticed a stuttering between 1700rpm and 2400 rpm. The car will judder and hesitate for a split second and then it's OK. At no point have I had any spanner light on the dash even when it stutters. I've cleaned the boost sensor (92000 miles worth of crap) today. There seemed to be a piece of crud right in the middle but didn't want to brush too hard in case I damaged the diaphragm thingy. Pic of cleaned up sensor below

    100_1050.jpg

    Anyway the car seemed really responsive after I cleaned it but tonight it has juddered 3 times. So I'm thinking mmmm have I cleaned this properly? Should there be no crud on whatsoever when I'm finished? However after reading on here it seems that it may be either the 3rd injector fault or the EGR. I've already had one EGR and my wife says the car feels exactly the same as it did just before the original one clogged up.
    So do people think it is the 3rd injector, EGR or boost sensor?? To me, reading through the common faults it seems like the injector.
    Typical this....Going on holiday to France in this car early August

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    what colour is the 3rd injector?

    have a read of this


    http://www.vectra-c.com/forum/showth...tation-read-on

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

  4. #4
    Regular Member marky2027's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Northumberland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    OK so I'm more confused than ever now. What solenoid and where? From reading through the common faults I was sure it was the 3rd injector wiring.

    All the injectors are yellow and I have had the car from 8000 miles so presuming the injector wiring mod has not been done.

    Really unsure what to do here. Do I start clarting about with this car and risk making anything worse for my holiday. I am total amateur mechanic and followed the how 2 for the boost sensor. I know a lad lives round the corner from me who is really clued up and re-built a porsche from the ground up so think I might get him to give me a hand and do the wiring mod and the EGR clean up. Alternatively do i wait until it breaks down (hopefully before my holidays) and get it repaired under my AA breakdown repair cover??

    Decisions, decisions.......

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    new injectors should be blue finding info for you

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

  7. #7
    Regular Member marky2027's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Northumberland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by vectra ste View Post
    new injectors should be blue finding info for you
    Yip....I think from reading the kit is only £12 from stealers. From excellent pics and info on here I feel me and my mate could do that

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by marky2027 View Post
    Yip....I think from reading the kit is only £12 from stealers. From excellent pics and info on here I feel me and my mate could do that

    its def worth ago

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    does this sound the same

    the first post


    http://www.vectra-c.com/forum/showth...gine-read-this

  10. #10
    Regular Member marky2027's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Northumberland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by vectra ste View Post
    does this sound the same

    the first post


    http://www.vectra-c.com/forum/showth...gine-read-this
    Not really TBH. I have noticed it over the past week. Don't notice it on hard acceleration. It's only when pottering round mainly in 2nd or 3rd gear anywhere between 1700 and 2400 rpm. It's one or two brief stutters/judders"coughs" type thing and then clears. I did about 80 miles up and down the A1 and never noticed it in 5th or 6th at same revs.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. misfire and lumpy idle since new injector
    By aidy-cdti in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 11th August 2011, 23:03
  2. Injector Wiring Loom (common fault on 3rd injector)
    By Vaux-Man-G in forum Parts for sale
    Replies: 3
    Last Post: 8th October 2010, 12:18
  3. Misfire, injector mod already done.
    By Gazza36 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 26th April 2010, 21:36
  4. Does the No 3 injector wiring really solve the misfire?
    By bygumlad in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 13th April 2009, 16:40

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •