User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: CDXi 3.2 Code 0340 - Camshaft Position Sensor Circuit Malfunction???

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    New Zealand
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default CDXi 3.2 Code 0340 - Camshaft Position Sensor Circuit Malfunction???

    Hi, I have 2003 3.2l CDXi with 135kms. Recently it started displaying a service "spanner" light on the dash and I get the code 0340 when I use the pedal /key method to check them. A quick search here points towards the Camshaft Position Sensor Circuit. I have been unable to find any info on the 3.2 specifically and would really appreciate some help before I wreck something!

    The car seems to run fine but has became harder to start. Sometimes the spanner light will go out after a few seconds and other times it stays on for 15-30mins.

    Are there any checks that can be done? I thought about taking it out and giving it a clean but couldn't tell which one it was so if anyone could point me towards the location of the sensor that would be great!

    Cheers.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800 non vvt

    Year : 2004

    Mileage : 136000

    Default

    yes you need a new camshaft sensor the same happened to mine

    The car seems to run fine but has became harder to start. Sometimes the spanner light will go out after a few seconds and other times it stays on for 15-30mins.

    sorry the garage fitted mine

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    New Zealand
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks for the reply. I found the sensor, took it out and gave it a clean but the problem remains. I took it for drive and it has got worse with the check engine light staying on so I am off to track down a new sensor tomorrow.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Y22dth po340 camshaft position sensor malfunction
    By GHz in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 5th January 2013, 21:06
  2. P0650 mil control circuit malfunction code
    By bobsimes in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 12
    Last Post: 5th July 2012, 22:17
  3. plz help,P0340 Camshaft Position Sensor Circuit Malfunction
    By bedo13 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 4
    Last Post: 2nd October 2010, 14:58
  4. Fault code 0340 Cam sensor malfunction
    By otto in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 28th June 2010, 13:55
  5. O2 Sensor Circuit Malfunction
    By marcdale in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 31st May 2009, 21:21

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •