User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Will a Unprogrammed cim work?

  1. #1
    Regular Member krazylegz's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    South Shields
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Will a Unprogrammed cim work?

    As above my cruise control problem still persists, cutting off when it wants too.

    I've changed the clutch and brake switch and tried 4 different stalks so I can only put it down to the CIM as sometimes it cuts off if I indicate or use steering controls.

    If I get one from the scrappy.... Risky I know bye I don't want to spend £200+ on one from vauxhall if it may not be that. If I plug it straight in will the indicators and wipers still work until I get it programmed to the car?

    Sent from my iPhone using my fingers n thumbs

  2. #2
    Moderator & Events Assistant paulhb's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Wondering lonely as a cloud
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : M5

    Trim : Nothing needs adding

    Engine : 5.0 V10

    Year : 07

    Mileage : 37000

    Default

    It will be coded to the doner car so you will need the code from the breakers you will also need to program it to your car before it will go anywhere as the CIM has the immobiliser in it and is the centre of the majority of your cars communications system. Ensure you also get one with the right ident for your car. So no it wont work with your motor straight of fit will 't work until programmed into your car.

  3. #3
    Regular Member krazylegz's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    South Shields
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Ok thanks mate, so I need one that the car has the security pass available?

    Sent from my iPhone using my fingers n thumbs

  4. #4
    Full Member Sebastian's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Electric Heated Recaro Leather
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : Elite

    Engine : 1.9 DTH

    Year : 2008

    Default

    Simplifying it no.... Either get cleared or one with code whatever u do tech2 is essential as u need ur keys programmed as well so tech2 not vaux.com or the likes ....

  5. #5
    Regular Member krazylegz's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    South Shields
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Ok do just to be 100%, if I get one from scrappy what code do I need for it to be reset? The car security pass? Failing that there is some on the bay already reset or with the codes

    Sent from my iPhone using my fingers n thumbs

  6. #6
    Full Member Sebastian's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Electric Heated Recaro Leather
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : Elite

    Engine : 1.9 DTH

    Year : 2008

    Default

    Quote Originally Posted by krazylegz View Post
    Ok do just to be 100%, if I get one from scrappy what code do I need for it to be reset? The car security pass? Failing that there is some on the bay already reset or with the codes

    Sent from my iPhone using my fingers n thumbs

    Correct u need car pass from donor car ....

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 6th July 2012, 21:52
  2. little bit of work done
    By VectraElite 2.2DTi in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 21st February 2011, 22:34
  3. To work or not to work that is the question
    By garvey in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 16
    Last Post: 31st December 2008, 19:02
  4. warranty work paper work ???
    By Gr4eme in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 28th October 2008, 00:21
  5. Anyone else still at work...?
    By izonoky in forum General Chat
    Replies: 20
    Last Post: 24th December 2007, 13:35

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •