User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: aftermarket stereo cut out

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Westlothian
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default aftermarket stereo cut out

    Hi chaps

    fitted a kenwood headunit not long after i got the vec and had issues with the unit powering off for couple secs then re-powering up i have now found the source of the power cut outs being the steering wheel if turned sharply the HU powers off then re-powers up again.

    Now he answer i require is why does this happen when i do not have it connected to the wheel controls? I have NO autoleads adapter fitted so im a bit miffed as to why this is happening.

    cheers
    Allan

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Westlothian
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Wrong section some nice person move to technical cheers

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Westlothian
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Bump :P

    Nobody else had any similar issues like this? would fitting the steering control adapter solve the problem?

    Cheers
    Allan

  4. #4
    On a Sabbatical
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    UK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    May stop it fitting a steering wheel connector lead thingy it might be cos the head unit is connected to the normal black and canbus thinks there is Sumit wrong with it

  5. #5
    Regular Member TonyP2020's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Wirral, UK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    The Power Steering takes a lot of electrical power, and does cause a voltage drop especially just after starting the car.
    This can be seen on the TID/GID, etc., the display dims after starting the car.
    You need to use a multimeter and check the voltage across the battery just after starting the engine running and then moving the steering wheel.
    If there is a massive voltage drop, then suspect a faulty battery.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Westlothian
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by marc vectra sri View Post
    May stop it fitting a steering wheel connector lead thingy it might be cos the head unit is connected to the normal black and canbus thinks there is Sumit wrong with it
    will need to order 1 and try

    Quote Originally Posted by TonyP2020 View Post
    The Power Steering takes a lot of electrical power, and does cause a voltage drop especially just after starting the car.
    This can be seen on the TID/GID, etc., the display dims after starting the car.
    You need to use a multimeter and check the voltage across the battery just after starting the engine running and then moving the steering wheel.
    If there is a massive voltage drop, then suspect a faulty battery.
    will try the lead first but you may be on to something as the vec also suffers starting problems first thing even after waiting a minute or 2 its not firing up you have to hold the ign on for few seconds before it does fire. Will work 1 problem at a time as work commitments just now i dont get enough time to sort them all out

    Cheers for the comments guys

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. which aftermarket stereo
    By a6lns in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 11
    Last Post: 22nd October 2010, 18:50
  2. Aftermarket stereo
    By tubby in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 11th September 2010, 15:20
  3. Aftermarket Stereo
    By GazVXLINE170 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 14th July 2010, 07:16
  4. Aftermarket stereo
    By tditony in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 29th November 2009, 11:39
  5. aftermarket stereo
    By stevietiger in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 11th November 2005, 11:36

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •