User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: 1.9 Momentarily Cutting Out

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 1.9 Momentarily Cutting Out

    Hi all

    Hope you can all point me in the right direction, the past few days my Vec has developed an issue where the revs drop to near stalling point and then recover, sort of like if you lifted the clutch up too far all of a sudden and then push it back in when you've realised what you have done.

    It is an auto the engine is Z19 DTH and it has only just started doing this.

    Tried to get error codes doing the pedal trick but had no luck with that.

    Does anybody have any experience with this?

    Thanks

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Forgot useful info:

    44k miles, 5k since previous service, not tuned and otherwise seems to be fine.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Staffs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sounds to me like it's something to do with the gearbox/clutch setup. I'm sure someone more techy will be along to advise though

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I really feared it could be something, the thought had crossed my mind too. Something to help ease those fears though, it did it while in park earlier.

    Only seems to do it when cold/warming up though.... not had it when hot!

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Afternoon!

    Pulled the EGR off and cleaned that out, which appears to have made a difference as it hasn't done it since but time will tell whether it has actually fixed the issue (doubt it)

    The boost sensor is very gunged up but I can't get the connector off to take it out and blast it with carb cleaner.

    Any ideas?

  6. #6
    Regular Member alcutler's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    East Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c 1.9cdti 120 estate

    Trim : design



    Default

    Quote Originally Posted by Homer View Post
    I really feared it could be something, the thought had crossed my mind too. Something to help ease those fears though, it did it while in park earlier.

    Only seems to do it when cold/warming up though.... not had it when hot!
    Is it an automatic?

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yes mate it is

    Gonna clean up the throttle body later on seen that can be another source of gunking up

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1.9 150 cutting out
    By japkadett in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 17th May 2012, 21:26
  2. 2.0 DTi low power/engine momentarily cuts out
    By vtrigg in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 3rd June 2011, 23:09
  3. car cutting out
    By cr0m81e in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 13th February 2009, 01:31
  4. 2.2 dti cutting out in 4th and 5th
    By j brown in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 12th May 2008, 20:34
  5. Cutting out!
    By Mike 3.2 GSI in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 16th August 2005, 13:04

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •