User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Signum 3.0 cdti noise when cold

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    edinburgh
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Signum 3.0 cdti noise when cold

    Recently i have had all the belts replaced on my signum with a full service as its hit the 100k mark.
    Got the aux belt and tentioner replaced but recently its starting making a horrible noise around the aux belt area when first started.
    After around 2 minutes noise goes away or when i rev engine but its driving me nuts as its like a old tractor.
    Any light on this problem would be great.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Gloucestershire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I'm not familiar with the 3.0cdti, but if the problem has occurred since changing the belts and tensioner, then it sounds to me like the extra load on the auxilliaries may be highlighting a problem that was there beforehand but not audible. I would get a long screwdriver, touch on and listen to each pulley/auxilliary component to see if you can pinpoint the source of the noise.

  3. #3
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The auxiliary belt tensioner has failed, it's a dreadful noise when it goes
    It is at it's worst when the engine is cold and you can hear it vary with revs, plus it sounds like a metal to metal noise at higher revs when the bearing has finally worn out

    I don't have a cost for it, but it will be around £200
    Access is very good, so should be around 1.5 hours

  4. #4
    Regular Member marktaylor's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I don't have a cost for it, but it will be around £200
    Access is very good, so should be around 1.5 hours[/QUOTE]

    £200 lol try approx £70 and it takes 15 mins

    All you need is a 15mm spanner and 6mm Allen key bit
    Don't forget to draw a map of the belt when fitted do you put it back correctly

  5. #5
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by marktaylor View Post
    £200 lol try approx £70 and it takes 15 mins
    I am basing my cost on the full retail price without discount and dealership rates
    Obviously it can be purchased from a parts department with dicount for much less than this

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Strange Noise on Start Up From Cold 1.9 CDTi 150
    By smallwheels38 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 13
    Last Post: 11th June 2016, 15:33
  2. 3.0 cdti juddering and noise when cold
    By chris5360 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 16
    Last Post: 15th April 2011, 22:49
  3. Weird noise from Signum CDTI 1.9 CDTI (150)
    By oneightycd in forum Diesel Engine related
    Replies: 1
    Last Post: 22nd June 2007, 22:27
  4. Signum 1.9 CDTI 150 ( runs lumpy when cold only on idle ?? )
    By Longtallhowie in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 12th April 2007, 20:57

Visitors found this page by searching for:

3.0 cdti tensioner issues

3.0 cdti tensioner problem

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •