User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 27

Thread: Help!!! Vectra c 1.9 cdti sri 150 problems!!!!!!!

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Rotherham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Help!!! Vectra c 1.9 cdti sri 150 problems!!!!!!!

    Hi hope someone will be able to shed some light on this problem that ive had for over 6 months.

    My car is 2006 model on a 55 plate (facelift model).

    I've had the car for about a year and a half, the car was fine for the first 12 months then the problems started.

    It started with the car & spanner light coming on. When i would start the car in the morning the spanner light would come on until the car was warm and then go off and no problems. But then it started coming on while i was driving sometimes and then go back off. Took it to my local garage and the mechanic removed and cleaned the EGR valve.

    A few weeks later my car would start smoking (blue smoke) and the fuel consuption would drop from 45 mpg to 15 mpg and the car and spanner light would come on. So i got the car down to a vauxhall dealer and onto the tech 2. They advised me it was my inlet manifold that was causing the problems. So i bought an inlet manifold aswell as an actuator switch from vauxhall and had my mechanic fit them. The car was fine for a day or 2 and then BOOM my turbo blows =(. So got a new turbo from vauxhall and got it fitted. A few days after same problem as before, smoking and the fuel consumption dropping to like 15 mpg. Was advised by a mechanic that it could be 1 of the injectors that was faulty and spraying too much diesel which was causing the smoke. So got all 4 removed and reconned from bosch. When i got the injectors fitted and from the mechanic i thought id take the car for a drive to see if there was any change. Started smoking again and could smell diesel very strongley coming through the heaters. Opened the bonnet to see diesel all around the injectors and also around the inlet manifold. Mechanic had a look round and found the cause of the leak which was 1 of the rubber pipes that go over the injectors. Got pipe from vauxhall and got it fitted. When i got my car back i thought my problems were over. Drove the car for a week now and the car and spanner light have come on again, fuel consuption going down to 10 mpg and smoking again. I have changed everything that would normally fix this problem accept 1 thing which is the egr valve. Could someone please help. What are the symptoms for a faulty EGR? I've spend over 2k in the last 6 months and the problem is still there. Have'nt worked as im a taxi driver. Im at that point were i just want to put a match to it =) lol.

  2. #2
    Regular Member Даниил's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Ashby-de-la-Zouch
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : sri nav/Elite

    Engine : CDTI 150

    Year : 56

    Mileage : 130ish

    Default

    if the egr is sticking open it loose low end torque then shoot off after about 2000k

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Rotherham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    It is sluggish at first but when it gets between 2k-3k it flys off.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    10mpg seems very low.

    Having said that, has your car got a DPF? It it's doing a re-gen, the mpg will drop and the car will smoke.

    DPF could have been removed, but not mapped out.

    Also, try driving it with the EGR disconnected. You will get spanner and eml light, but should drive better.

    HTH

  5. #5
    Regular Member Даниил's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Ashby-de-la-Zouch
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : sri nav/Elite

    Engine : CDTI 150

    Year : 56

    Mileage : 130ish

    Default

    yea id say its the egr give it a clean and clean the boost sensor while your at it.

  6. #6
    Regular Member Даниил's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Ashby-de-la-Zouch
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : sri nav/Elite

    Engine : CDTI 150

    Year : 56

    Mileage : 130ish

    Default

    he has an estate so i would of thought he had dpf

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Rotherham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi tony, yes m8 it does have a DPF but ive just had a full service last week and when i got the car back it was going through its cycle because the car was smoking until i took it on the motorway and drove it in 3rd gear at high rpm for 20 mins and problem was solved. But even if it was cleaning the DPF surley the spanner light wouldnt come on?

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Rotherham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i also get the amber light what looks like a coil spring flashing when its going through re-gen is that normal?

  9. #9
    Regular Member Penfold101's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Combination of Preston and Oxfordshire...
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Economy dropping to that figure would indicate a DPF regeneration. Is it an auto or estate...?

    All of the reovirus faults could simply be the filter being blocked and the car not getting the chance, or simoy not being able to, perform the full regen and clear it. If the smoke really is blue then that indicates burning of engine oil, but I wouldn't go down that route personally.

    Go and start the car, and wait for it to try and do a regen. The economy will drop to about that sort of figure, and the engine will then be trying to push through a lot more fuel into the exhaust to burn off the crap on the filter. Accelerate the engine up to about 3k rpm and hold it there for a few minutes - allow it to drop down and see if the idle economy is back to about 0.1 gallons per hour a while it's regenning it will be up close to 1 gallon per hour.

    Hopefully once it's finished the cleaning cycle things should be back to normal. My old Signum had an issue where it couldn't regen properly, and the DPF ended up being so blocked it couldn't clear it withou the garage forcing it over and over- if you were always switching the car off when these symptoms occurred then it would explain why everything's dying constantly, but it soundskke the mechanic is simply changing random stuff over and over hoping it'll fix it...

  10. #10
    Regular Member DAVIDD88's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    scottish region
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    It will be the egr valve needing replaced and its maybe not doing a proper dpf regen if the egr valve is faulty

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Problems Vectra 1.9 cdti 150
    By Portugalvectracdti in forum Introduce yourself.
    Replies: 0
    Last Post: 19th January 2011, 11:46
  2. vectra 1.9 cdti problems please look and advise
    By haigy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 6th June 2010, 20:54
  3. Vectra steering problems CDTi 150
    By DWO in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 13
    Last Post: 7th March 2010, 11:35
  4. Vectra 1.9 cdti problems...Endless...help please?
    By jay_c2010 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 11
    Last Post: 26th February 2010, 00:20
  5. vectra c 120 cdti sri problems
    By paulf in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 23rd November 2009, 23:52

Visitors found this page by searching for:

vectra 1.9 cdti sri problems

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •