User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: Car with spanner on when uphill or downhill??

  1. #1
    Regular Member SlowCoach's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Houghton Le Spring
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRI 150

    Trim : Smart and Bad!

    Engine : Z19DTH

    Year : 2008

    Mileage : 105000

    Default Car with spanner on when uphill or downhill??

    S above. I don't get car with spanner anymore apart from going uphill or downhill, after it comes on, about 2 minutes or less depending on ldvel of road it goes out and I gain power back again.

    Why is this? So I can recify the problem please. No guessing, just need straight answer please

    Thanks

  2. #2
    Regular Member Signum-Steve's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Cramlington Northumberland, V6 Jaguar S-type Sport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Jaguar S-Type V6

    Trim : Sport

    Engine : Petrol

    Year : 2003

    Default

    Quote Originally Posted by Humourbash View Post
    S above. I don't get car with spanner anymore apart from going uphill or downhill, after it comes on, about 2 minutes or less depending on ldvel of road it goes out and I gain power back again.

    Why is this? So I can recify the problem please. No guessing, just need straight answer please

    Thanks
    Thanks[/QUOTE]
    Check your boost pipe work (IE inter-cooler pipes etc). When your car is under boost those pipe's will expand under pressure opening up any small splits or holes in the pipe. This would be my diagnosis/guess going off your symptoms and not being able to see the car.

  3. #3
    Regular Member SlowCoach's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Houghton Le Spring
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRI 150

    Trim : Smart and Bad!

    Engine : Z19DTH

    Year : 2008

    Mileage : 105000

    Default

    I was worried it might be that :-/ have to dismantle the front 4th time and see if I can find any problem hose. How can we check as if under pressure as u said, expands and it'll open the split. Can we manually do this without pressure?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Loss of Power when going uphill
    By DonDedders in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 27th August 2014, 12:21
  2. 1.9CDTI 120 - Stalling on mways uphill...
    By RichieClyde in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 14
    Last Post: 30th August 2013, 21:51
  3. stuttering uphill
    By ALD in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 11th April 2011, 12:53
  4. All downhill from here...
    By iain.condliffe in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 22nd March 2011, 14:34
  5. Uphill Race
    By Penfold in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 30
    Last Post: 29th September 2007, 09:49

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •