User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: cd70 no bc

  1. #1
    Regular Member Nessy's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Leeds
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default cd70 no bc

    just bought a 05 vectra sxi it has the cd70 fitted sat nav works stereo works can enter test mode but it seems the bc function isn't doing anything it just goes to a timer :s
    how can i get this part going ?
    seems i have no check light on the left dial on my dash for bulbs out n stuff so I'm presuming it shows up on here when its working correctly
    any help appreciated

  2. #2
    Regular Member lee gsi's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Hampshire (Near Havant) . .Drives: Signum 1.9 CDTi
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 1.9 CDTi

    Year : 2005

    Default

    It's an option that needs to be enabled with Tech2 or other type software.

  3. #3
    Regular Member wardy23's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    North Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra

    Trim : sri

    Engine : 2.2

    Year : 2005

    Mileage : 64000

    Default

    if someone can pm me the info on how to activate it for him im more than willing to do it if he travels to normanton

  4. #4
    Regular Member Nessy's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Leeds
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    That's really sound of u mate I have no idea what this needs or how to go about it from what I've read today vx dealers don't do it they just fob u off I did find this but it's from an Astra forum

    Just got my BC enabled today on my 1.9 CDTI 57 plate Design via Tech 2. The guy said it couldnt get done as the option he got said attention and then not available, but eventually got BC enabled but thanks to the AOC and AON forums i found a post that had instructions to enable it and i showed the guy and he got it going.

    These instructions weren't 100% as they missed out a few steps but this is what I gave to guy at Autovaux who got my BC working.

    1, tech2 screen, ENTER

    2 diagnostics

    3 year of car eg 2007

    4 astra h

    5 infotainment

    6 programming

    7 code index

    8 program code index

    9 enter

    10 a part number will flash on the screen press enter

    11 the type of set up will flash on the screen eg liniar resistance type b press enter

    12 current code index is displayed eg code index 009 version 3
    press program

    13 change code index to 008 if original index is 007 or 010 if original is 009

    14 press program

    15 programming is complete press finish/abort

    16 exit to main screen and turn off


    Not sure if this is relevant or not. I presumed this would just be enabled on a second hand motor.

  5. #5
    Regular Member Nessy's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Leeds
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    can anybody else confirm this is the right method to activate bc on a vectra if not wat is the right one
    cheers

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Quote Originally Posted by Nessy View Post
    seems i have no check light on the left dial on my dash for bulbs out n stuff so I'm presuming it shows up on here when its working correctly
    It depends. BC is only for the fuel computer, not the Check Control system which would give you the info in the stereo display. Pretty sure an SXi doesn't have Check Control.

    At some point Vauxhall moved the bulb failure warning light from the rev counter display to near to the door and boot open light at the top centre of the speedo binacle. Why not try taking a bulb out of the rear light cluster and see if it comes on.

  7. #7
    Regular Member Nessy's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Leeds
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yea il do that its defiantly not coming on for the door and boot open il take a bulb out see what happens... its just when u look closely when the cars switched off the square on the rev counter looks more dull or matt than the one on the mph so i just presumed this wasnt a light at all on the sxi and the check control was part of the centre screen so if it doesn't light up when a bulb is out and its not part of the bc where is my check control ?

  8. #8
    Regular Member lee gsi's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Hampshire (Near Havant) . .Drives: Signum 1.9 CDTi
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 1.9 CDTi

    Year : 2005

    Default

    Check control is also a function that can be enabled.

    PM Wardy as he may have whet he needs to program the BC and check control now.

  9. #9
    Regular Member Nessy's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Leeds
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    when i hold down my settings button for 10 seconds and it goes to the info pages it says my code is set to 010 ver 1 so do i need that changing to 011 or not ?
    i can see when i go to the page for bc everything is off as is the check control page

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. CD70 and Aux in
    By lee gsi in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 11
    Last Post: 8th January 2013, 13:59
  2. Cd70 please help!!! :)
    By jones5n in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 22nd June 2011, 10:34
  3. Cd70
    By gregc in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 11
    Last Post: 11th November 2010, 02:32
  4. cd70
    By wstwatson in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 12
    Last Post: 22nd June 2009, 20:51

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •