User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: Urgent Help needed please, 150 belt broken

  1. #1
    Regular Member Mopar Man's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    herts
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Urgent Help needed please, 150 belt broken

    Hi
    I have a 1.9 150 with water pump failed. I am fitting the new belt back on and havnt got the genuin belt with marks as VX are closed. The crank is lighned up with marks, but the cam has no pointer, like the 120 has? I have no locking pins and want to see a pic of a cam pulley position when crank marks are lighned up. Thanks

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    lewes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 1?? - Teapot mapped

    Year : 2006

    Mileage : 125000

    Default

    Why don't you just read my answer in the other thread?

  3. #3
    Regular Member Mopar Man's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    herts
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I did, but that is no help as the belt has moved and cant make my own marks????

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    lewes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 1?? - Teapot mapped

    Year : 2006

    Mileage : 125000

    Default

    Belts marks are not necessary otherwise all belts would have them, plus after one rotation of the engine they won't line up again. The two marks you need are the crank pulley which you've aligned, and then just make your own on the cam pulley and casing, use some tippex. Fit the belt - start around crank then up to cam keeping that bit taught then fuel pump pulley, tensioner and finally water pump. Check the pulleys haven't moved by the marks, tension and rotate engine twice. Your pulley marks will or should be in the same place and line up. Job done

  5. #5
    Regular Member Mopar Man's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    herts
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Why is there no pointer on the 150 engine??????
    Golfpro the belt has moved as said, so how can i make my own marks?????????

  6. #6
    Regular Member Mopar Man's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    herts
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I thought someone would be able to help me on this? Im now going to have to strip my mates car to find out where the cam pulley should be. A lot of work just for this. Im going down the garage in 30mins.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    lewes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 1?? - Teapot mapped

    Year : 2006

    Mileage : 125000

    Default

    I am helping you. You are just choosing to ignore it. Leave you to it

  8. #8
    Regular Member alcutler's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    East Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c 1.9cdti 120 estate

    Trim : design



    Default

    'Why is there no pointer on the 150 engine??????'

    ? Why do men have nipples - your supposed to make the marks on the camshaft pulleys and a fixed point on the block/ head casing when the old belt is still in place which in effect gives you the original settings. You Thread title says the belt was broken - in which case you can't use the old settings - although your text says the water pump has failed!

  9. #9
    Regular Member lee gsi's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Hampshire (Near Havant) . .Drives: Signum 1.9 CDTi
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 1.9 CDTi

    Year : 2005

    Default

    I think you will need the timing tool as it locks the crank in a different position and then the cam marks line up.

    Have a look at the tool instructions: http://www.tooled-up.com/artwork/ProdPDF/VS4775.pdf

  10. #10
    Regular Member hairytimes's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    norwich
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    if the pump failed with the car running did it "hit" have u repaired the damage caused?
    if u have u need to time the whole thing up. put piston one on tdc then cam pulleys on there timing marks ???

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Broken drivers seat - Urgent
    By SamT in forum Bodywork & Interior
    Replies: 0
    Last Post: 14th August 2012, 17:18
  2. Urgent help please, whats broken??
    By LEW1S2006 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 15
    Last Post: 30th January 2010, 18:53
  3. Cam belt change urgent question
    By andreitone in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 16
    Last Post: 5th November 2009, 17:05
  4. Urgent Help!! Fan/auxilliary belt fitment
    By buggy_666 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 28th September 2008, 16:05
  5. Urgent....Belt tensioning bolt
    By JSM414 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 9th October 2007, 21:34

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •