User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: 1.9 diesel vectra not starting

  1. #1
    Regular Member vectrahunter's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    crosshouse
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 1.9 diesel vectra not starting

    2006 diesel vectra won't start Will not crank over has no eml light on dash no fuel pump running Tried a Bosch code reader engine ECU not showing believe it could be no power to the ECU anyone had such a problem and how did you cure it By the way all fuses seem fine and all the contacts on the bottom of the fusebox appear good

  2. #2
    Regular Member lee gsi's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Hampshire (Near Havant) . .Drives: Signum 1.9 CDTi
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 1.9 CDTi

    Year : 2005

    Default

    Flat battery?

  3. #3
    Full Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    N/A
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Golf 7

    Trim : GTD

    Engine : 2.0 TDI 184PS

    Year : 2014

    Mileage : 40000

    Default

    Apparently there is a plug at the power steering pump and it could be loose, rendering the car immobile iirc. Could also be a frayed cable/wiring harness.

  4. #4
    Regular Member C-Owner's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    South London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by vectrahunter View Post
    2006 diesel vectra won't start Will not crank over has no eml light on dash no fuel pump running Tried a Bosch code reader engine ECU not showing believe it could be no power to the ECU anyone had such a problem and how did you cure it By the way all fuses seem fine and all the contacts on the bottom of the fusebox appear good
    1. Check wiring to ECU
    2. Check earthing points
    3. Remove ECU for testing/repair located in drivers wing front in a cradle can be stiff to remove.

    BTW number 3 is the most common fault.

    @ £120 to get them repaired

  5. #5
    Regular Member vectrahunter's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    crosshouse
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks for replying
    Is the ECU behind the splash guard ? Do u know of anybody in the Glasgow area that can do repairs

  6. #6
    Regular Member vectrahunter's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    crosshouse
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Had the Ecu tested no fault found car still won't start checked all relays wiring and connections all seem fine battery charged and no blown fuses any ideas welcome

  7. #7
    Regular Member DTi Elite's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    county durham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Elite

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2007

    Mileage : 145k

    Default

    have you done a total vehicle read out with diagnostics such as opcom ?
    there could be a problem somewhere on the can network that may well show up in one of the other ECU's

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : 1.9CDTi

    Year : 2005

    Mileage : Lots

    Default

    Have you tried looking at the connection on the power steering pump as Gaz said? Simmo3187's car was in the garage after a clutch and flywheel change, they couldn't get the car to start after it being there for 2 days. Went up there, plugged the diagnostics in, no communication to power steering pump as well as engine ECU. Quick look down the back of the engine reveled the plug wasn't connected. Plugged it in and off it went.

  9. #9
    Regular Member vectrahunter's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    crosshouse
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    cars finally repaired turned out to be a canbus fault wiring now repaired happy days

  10. #10
    Regular Member pogo's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    having a laugh and banter when permitted
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Audi

    Trim : A5

    Engine : 2.0 turbo petrol

    Year : 2009

    Default

    good to hear its sorted john and good to see u back on the forum mate

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vectra estate 3.0 V6 SRi, diesel. 2007. Cutting out/not starting! ...
    By Katie in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 24
    Last Post: 14th January 2013, 16:49
  2. starting a 1.9 diesel
    By tyler boy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 35
    Last Post: 2nd April 2011, 23:41
  3. Starting a diesel car...
    By macdad in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 43
    Last Post: 4th January 2010, 18:18
  4. Diesel cold starting??
    By Governor in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 15
    Last Post: 20th December 2009, 14:32
  5. Diesel 2.2 SRi Not starting
    By Jv6CDX in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 21st February 2009, 00:11

Visitors found this page by searching for:

vectra 2005 changed clutch wont start no communication with ecu

2005 vectra no communication with ecu

vectra c not starting after two days

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •