User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: she passed mot and had major service need some help

  1. #1
    Regular Member jimmywhu's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Eek she passed mot and had major service need some help

    Good evening all.. had the car in today for mot and major service, there was a few issues with the car first my indicators where not self canceling?

    they said to fix this ill need a new ring which i have not got a clue about and will need to be sent to vx at the cost off £500 quid. to make a indicator work pmsl

    then there was ticking noise from timeing belt area on start up, this engine has a timing chain, fairly common issue regarding the chain tensioner, told to moniter the noise as had oil change with part of service , if issue does not improve, possible chain tensioner replacement... ? is this a costly job and if so what sort of money will i be looking for.

    had the air con sorted just needed gas and now feels like my freezer in the car lovely jubbley.

    and to top it off kia decided to bin my k&n filter i paid 60 quid for and replaced it with that cheap crap one straight away i new the difference so fingers crossed its still in the bin somewhere....

    then i drive home and this logo pops up that's in the pic could you be off kindness to tell me what it means please

    sorry about the pic

    thanks you lovely lot enjoy your evening
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Regular Member Casper85's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Salisbury
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall

    Trim : Vectra SRi

    Engine : 2.2direct Z22YH

    Year : 2006

    Mileage : 54600

    Default

    Quite possibly Brake Fault

  3. #3
    Regular Member jimmywhu's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Casper85 View Post
    Quite possibly Brake Fault
    thanks fella

  4. #4
    Regular Member John Bishop's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lincolnshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Not seen that befpre exactly but it looks similar to the warning light when brake pads are low. Not a clue on the 'p'

  5. #5
    Regular Member John Bishop's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lincolnshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    As its an auto could it be a fault with the parking brake?

  6. #6
    Regular Member jimmywhu's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by bishbang View Post
    As its an auto could it be a fault with the parking brake?
    the p is cause its in park but i have just had all new pads and 2sensors done thanks for you time nice off ya mate

  7. #7
    Regular Member Casper85's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Salisbury
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall

    Trim : Vectra SRi

    Engine : 2.2direct Z22YH

    Year : 2006

    Mileage : 54600

    Default

    Quote Originally Posted by jimmywhu View Post
    thanks fella
    We have these same warnings signs come up on our buses at work, I am 100% sure it is a brake fault of some kind. Could be pads getting low

  8. #8
    Moderator & Events Assistant paulhb's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Wondering lonely as a cloud
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : M5

    Trim : Nothing needs adding

    Engine : 5.0 V10

    Year : 07

    Mileage : 37000

    Default

    There is only 1 sensor IIRC on the front left brake none anywhere else check its actually connected they may have dislodged it

  9. #9
    Regular Member Casper85's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Salisbury
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall

    Trim : Vectra SRi

    Engine : 2.2direct Z22YH

    Year : 2006

    Mileage : 54600

    Default

    http://www.google.co.uk/imgres?q=200...9,r:0,s:0,i:69

    check this link, I know the symbols are for an Audi, but the symbol is exactly the same. It says brake pads worn. you mention that they have been replaced, have they fitted the sensors correctly???

  10. #10
    Regular Member jimmywhu's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks lads ill send her back tomo lol

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 4th service (major)
    By rob warrington in forum Diesel Engine related
    Replies: 6
    Last Post: 12th September 2012, 20:21
  2. Major Service Due NEED Help !
    By Elahi_786 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 9
    Last Post: 5th May 2011, 17:20
  3. Major Service
    By danno in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 26th May 2010, 22:04
  4. Major Service
    By cdms811 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 16th January 2008, 16:56
  5. Major Service
    By parapaul in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 22
    Last Post: 6th September 2007, 20:51

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •