User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Smoking fan

  1. #1
    Regular Member nokiaman1978's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    confused Smoking fan

    Hi all, my blower fan has been playing up, it works on all speeds, but it's seems to be holding back on speed 4 it speeds up slowly but not quite full speed, the rotation speed seems to fluctuate also on setting 4 smoke starts to fill the cab, today i stripped it again and this time used a syringe to force grease into the motor bearings, motor is moving at correct speed again, but the smoke on setting 4 still remains, there was a bit of grease around where the power plug goes in would this cause it to smoke, also resister pack is fine.

  2. #2
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    What state is the pollen filter in?

  3. #3
    Regular Member nokiaman1978's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    new one last week bud drain holes all fine no signs of water damage.

  4. #4
    Regular Member nokiaman1978's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    bump

  5. #5
    Regular Member nokiaman1978's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    anyone

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800 non vvt

    Year : 2004

    Mileage : 136000

    Default

    hi nokiaman 1978

    have a look at post 16

    http://www.vectra-c.com/forum/showth...squeaky+heater

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800 non vvt

    Year : 2004

    Mileage : 136000

    Default

    i think the previous owner of your car had the scuttle leak through the pollen filter
    and the water has taken out the grease causing it to smoke

    this may help
    http://www.vectra-c.com/forum/showth...ghlight=heater

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800 non vvt

    Year : 2004

    Mileage : 136000

  9. #9
    Regular Member nokiaman1978's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    IMAGE_210.jpgthis pic is from another post........... cleaned out fan motor today, noticed the copper wire that goes into the spring loaded bit had perished, also there was a wedge of some sort of metal at the left next to the coil of copper, im assuming this bit of metal has worn and moved away from the spring loaded part and the copper wire has come loose, i removed the spring and place the copper wire so it was touching the motor and put spring back in , it worked great for about 10 min and then i was back to square one, are these parts available or is it a new motor, i think its one of the bushes that have went, unlike the pic, i have a small plastic clips holding the spring in, so hopefully it's designed to be fixed.
    Last edited by nokiaman1978; 3rd June 2012 at 17:06.

  10. #10
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by nokiaman1978 View Post
    are these parts available or is it a new motor
    I would doubt just the part you require is a available
    You may be able to source one from a scrappy
    Otherwise it is a new one

    I had a similar issue with the ventilation motor on my Rover
    The part I required would cost about £10, but wasn't available separately, so it was a complete new assembly

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Smoking
    By Hursty103 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 17th January 2012, 11:24
  2. smoking
    By andy76 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 27
    Last Post: 15th May 2010, 19:21
  3. smoking
    By dominic32 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 24th June 2009, 23:20
  4. Smoking
    By lizard in forum Styling
    Replies: 3
    Last Post: 18th January 2008, 21:21
  5. No Smoking
    By VauxVeteran in forum General Chat
    Replies: 71
    Last Post: 8th July 2007, 12:01

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •