User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Few things with my cdti

  1. #1
    Regular Member Danwells72's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Sri

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2004

    Default Few things with my cdti

    Hi guys, i have a few queries regarding my cdti that have been bugging me recently. firstly i keep getting the spanner light on the dash, the car runs normally but still has the error, i changed the glow plugs and it went out for a bit but is back again, if i warm the car a bit and restart, it goes away for a while. I have also part blanked the egr valve but the error was there before this. It does go out for a minute but then goes back on again. Secondly, the car seemed a little sluggish at first but i took it for a good hard drive and after this its been performing really well but the fuel consumption is a little high and i get the turbo spool whistle at lower revs when i didnt before! i do have a tuning box fitted but again, was fitted before the issue.

    Any ideas?

  2. #2
    Regular Member kman247's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    milton keynes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    pop round here mate , we will get to the route of it. I am about now if you want.

  3. #3
    VIP-Member Damo77's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Petersfield, Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 1.9 CDTi 8v

    Year : 55

    Mileage : 92,000

    Default

    Hi Dan,

    Have you tried cleaning the boost sensor (located next to the EGR).

    Wondering if this could cause the intermittant car/spanner light???
    Already replaced:-
    Alternator,
    Drilled/Grooved Discs & Pads, Eibach Springs, EGR Valve, 50W HID's 6000k, K&N Panel Filter, LED footwell & boot lights

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Brighton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    there is a glow plug relay (silver thing attached to the outside of the battery). These can go.

    Have you cleaned the boost sensor. Simple how 2 on here.

    Have you tried a code reader to see what the fault is? You could have two faults, the original one and maybe one for the EGR.

  5. #5
    Regular Member Danwells72's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Sri

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2004

    Default

    not thought about the relay, i cleaned the boost sensor and egr valve a while ago. i guess no harm in doing the boost sensor again!

    PM sent kman

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. I Need to know what these things are please
    By philgst in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 9
    Last Post: 23rd February 2010, 02:04
  2. 3.0 v6 cdti things to look out for
    By Critch in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 28
    Last Post: 9th January 2010, 18:34
  3. CDTi 150 Misfire - clear things up for me!!
    By RobW in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 17th December 2008, 23:22
  4. Need to know a few things??
    By Auto-Brite in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 28th July 2007, 20:05
  5. The things i have to do...
    By Andy in forum General Chat
    Replies: 11
    Last Post: 18th November 2005, 08:03

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •