User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: spanner light on for first few minutes

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    south northamptonshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    confused spanner light on for first few minutes

    hi guys,
    having just fitted a lift pump on my vectra 2006 1.9cdti 150 it now starts but iam getting a spanner light comming on the dash for a few minutes it then disapears, i have tried reading fault memory even when the light is on and there is no faults in the system ive tried 3code readers to check its not the reader. i have monitored the MAP sensor and it is reading 95kpa when engine is off and when at tickover however when foot fairly hard down rises to 242kpa. does anyone have any ideas of what the fault could be is the map sensor suppose to read same at tick over and even when engine is not started.
    cheers

  2. #2
    Full Member chrisvectra's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Are you VXR Enough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : VXR8 6.0 muscle SRI ESTATE XP1

    Trim : VXR/ SRI ESTATE CDTI XP1

    Engine : 6.0 V8 Thunder

    Year : 2008

    Default

    Your probably find that you have a glow plug failing try heating the glow plugs up a few times before starting the engine
    VXR IS FOR LIFE NOT JUST FOR THRILLS !



  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    south northamptonshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ok cheers bud will try that i only changed them 6months ago

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Loss of power, Engine Management Light, Spanner Light
    By Shadrack in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 28th April 2013, 11:22
  2. Problems with Air bag light, ABS, Anti Skid & Spanner light
    By WeDesign in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 4th December 2012, 21:23
  3. Battery light on 5 minutes after starting
    By SlowCoach in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 2
    Last Post: 4th December 2012, 10:24
  4. Should I Have A Spanner Light aswell as an Engine Light on My Signum?
    By StreetDragster in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 16
    Last Post: 18th August 2012, 11:57
  5. Battery Light comes on after 3 minutes of Driving
    By bren in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 10
    Last Post: 1st February 2008, 18:08

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •