User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Vectra 3.2 Elite

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Cannock
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Unhappy Vectra 3.2 Elite

    I topped up the oil in my 2002 Vectra 3.2 Elite (57k miles) a couple of weeks ago and noticed a lot of sludge, (mayonnaise) on the filler cap and in the engine itself. I have lost a small amount of water from the cooling system but not enough to assume that one of the head gaskets has blown.
    Having read through a few of the previous threads regarding this problem, I realise that the oil cooler could be at fault and wondered if there is any way of finding out what the problem actually is.
    Any help would be greatly appreciated as I love my car and would hate to have to scrap it because of a problem which is going to cost less than £500 to repair.

    Cheers guys.

  2. #2
    VIP-Member Johnsdutton's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    East Kilbride
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Elite

    Engine : 3.2 v6

    Year : 2004

    Mileage : 110,000

    Default

    Common problem, if you have the extended oil filler pipe take it off and clean the hole around the oil filler hole. Replace the filler cap and do not refit the extended pipe. that should sort the problem , did it to mine years ago and no more mayo. It is something to do with cold air hitting the pipe and forming condensation, I don't know the full details but it has worked for quite a few folks.
    3.2 v6 Signum and loving it

    http://www.freewebs.com/johnsdutton/

  3. #3
    Regular Member 6009tristanb's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    bispham, blackpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Kieron
    I topped up the oil in my 2002 Vectra 3.2 Elite (57k miles) a couple of weeks ago and noticed a lot of sludge, (mayonnaise) on the filler cap and in the engine itself. I have lost a small amount of water from the cooling system but not enough to assume that one of the head gaskets has blown.
    Having read through a few of the previous threads regarding this problem, I realise that the oil cooler could be at fault and wondered if there is any way of finding out what the problem actually is.
    Any help would be greatly appreciated as I love my car and would hate to have to scrap it because of a problem which is going to cost less than £500 to repair.

    Cheers guys.
    It's a scary moment when you first see it makes you think the worst I found mine like that on new years eve just gone was worrying about it all night thinking how much its going to cost me
    A quick question on here and got told to do the same with plastic filler and all cured I would do this first and then keep checking you might find you have a tiny drip somewere of coolent just keep a eye out

    Sent from my HTC Wildfire using Forum Runner
    Last edited by 6009tristanb; 13th May 2012 at 13:35.

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Cannock
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Johnsdutton View Post
    Common problem, if you have the extended oil filler pipe take it off and clean the hole around the oil filler hole. Replace the filler cap and do not refit the extended pipe. that should sort the problem , did it to mine years ago and no more mayo. It is something to do with cold air hitting the pipe and forming condensation, I don't know the full details but it has worked for quite a few folks.
    Absolutely unbelievable. Took the pipe off, cleaned the hole, refitted the cap, blasted the car until it was hot and correct!!!!!!!! No More Mayo. Thank you sir. Loving the car again :-)

  5. #5
    VIP-Member Johnsdutton's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    East Kilbride
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Elite

    Engine : 3.2 v6

    Year : 2004

    Mileage : 110,000

    Default

    Glad to help, that is what we are here for.
    3.2 v6 Signum and loving it

    http://www.freewebs.com/johnsdutton/

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vectra Elite
    By suresh.chohan in forum Introduce yourself.
    Replies: 6
    Last Post: 22nd February 2011, 15:29
  2. Vectra Elite
    By crispy007 in forum Introduce yourself.
    Replies: 17
    Last Post: 2nd November 2010, 09:39
  3. My Vectra Elite
    By mradz in forum Quick Photo Album
    Replies: 19
    Last Post: 21st June 2010, 20:50
  4. vectra 2.2 elite
    By hotduck2007 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 22nd February 2010, 18:59

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •