User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: cdti 150 turns but wont fire :(

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default cdti 150 turns but wont fire :(

    wee problem with my 150


    been running fine all morning nipped to the shop parked up came back out 30 seconds later and the bleeding thing wont start.

    The car turns over but does not want to fire, it was running fine not 30 seconds previous to this and tbh i'm baffled

    a quick check shows the belt is turning and is intact so no panic yet.
    not a fuel issue as i filled up 2 days ago and still have 3/4 of a tank.

    checked fuel pump fuse and seems fine(swapped for another just to be sure

    disconnected the AFM as google suggested this can cause a non start, car wont start connected or not.


    any suggestions on what to try next Vec-C?

    dont have access to a code reader until later on tonight but it seems a strange one

  2. #2
    Regular Member poves's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If you bounced up a kerb it could be fuel pump knock sensor.
    Not sure if the diesel models has one or not .
    It's designed to cut the fuel off incase of an accident.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by poves View Post
    If you bounced up a kerb it could be fuel pump knock sensor.
    Not sure if the diesel models has one or not .
    It's designed to cut the fuel off incase of an accident.

    nope no kerbs involved,

    parked up a good 6 inches from the kerb, switched off, then wouldnt start 30 seconds later

  4. #4
    Regular Member Neve'o's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi 150 Hatch

    Trim : SRi

    Engine : Z19DTH

    Year : 2008

    Mileage : 69'000

    Default

    The only time this has happened to me (twice!) is the crank sensor in the girlfriends corsa failing, its a petrol though, not sure if it could be the same problem as your having but thought I would mention it!

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thats what i'm hoping for something like like a CPS or similar, will get my hands on a solus tonight and get the codes of it, fingers crossed its nothing terminal or the veccy is off the great scrapyard in the sky

  6. #6
    Regular Member Ben50n's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Seaham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    How new is the battery in your remote? Could it be the immobiliser?

    Try your spare key and remote.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Wakefield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    similar thing happened to er indoors old car...... if the engine is turning ove rquite fast then it could well be the timing belt...... she was juts pulling up and befor she parked fully the car lost power, so she tried starting it a few times and it wouldnt, which is probably what ended up destroying the vavles....

    hopefully this isnt the case for you, but if its spinning very fast when you try and turn it over then stop what you're doing and check the belt!

  8. #8
    Regular Member nutron's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    South Central England
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall

    Trim : very

    Engine : Z19DTH

    Year : Nosey

    Default

    Does it sound like the engine is struggling to get air in? look up the throttle valve fault, the valve can fail and the butterfly valve slams shut in the intake stopping it getting any air. Unplugging it is a quick fix.

  9. #9
    New Member DSS's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Anglesey
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I would also think it is the crankshaft Sensor, they tend to need cleaning every 2 or3 years.

  10. #10
    Regular Member Даниил's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Ashby-de-la-Zouch
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : sri nav/Elite

    Engine : CDTI 150

    Year : 56

    Mileage : 130ish

    Default

    mine used to be a pig to start since new cam and crank sensor it starts on the button.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. CDTi turns over but wont fire
    By Malcste in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 1st December 2011, 14:40
  2. HELP! Car wont start, Engine turns over.
    By CDTI120SXI in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 13
    Last Post: 23rd July 2011, 13:57
  3. 1.9 cdti turns over but fails to start
    By swifty776 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 9th January 2010, 22:57
  4. 1.9 120 cdti turns but won't start
    By weatherforcast in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 14
    Last Post: 3rd March 2009, 14:25
  5. 1.7 CDTi with CR1 on 21 turns
    By AJA in forum Diesel Engine related
    Replies: 11
    Last Post: 12th April 2006, 08:19

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •