User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: heater not working

  1. #1
    Regular Member Dan.'s Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    milton keynes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default heater not working

    Well the gsi has yet another problem, now the heater has packed up, funny smell in and out of the car, and the blowers dont work altho i can hear the motor or fan slightly when i turn the heater dial, with this aswell as the cim packing up im feeling like getting rid seems to be one thing after another . Anyone wanna buy a gsi lol

  2. #2
    Regular Member Dan.'s Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    milton keynes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    anyone know what might be the problem with the heaters?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Leeds
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Id take a guess at the resistor pack has burnt out and thats your smell plus not working, there is a guide on here to fix a very cheap fix if you can solder.

    I beleive it's behind the glove box which you may have to remove.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    From memory if the resistor pack packs up then you will still be able to use the heater fan on full speed, it is just the lower speeds that do not work. Is there a fuse you can buzz out for the heater fan?

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800

    Year : 04

    Mileage : 128000

    Default

    as said above does heater number 4 still work ?

    heater number 4 has nothing to do with the resistor pack

    the prevoius owner may have had a leak through the pollen filler causing water to go into your heater blower this drys the grease inside the blower causing it the squeak

  6. #6
    Regular Member Dan.'s Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    milton keynes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    no doesnt work on number 4 at all, ill check the scuttle tray and see if the pollen filter is wet? whereabouts is the fuse for the heater?

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800

    Year : 04

    Mileage : 128000

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800

    Year : 04

    Mileage : 128000

  9. #9
    Regular Member Dan.'s Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    milton keynes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    cheers fella ill have to have a poke around tomorrow

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    cambs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default blower siezed

    i had the same problem.
    water had blocked the drain bung below the pollen filter so i unblocked that and pulled the filter out to gain access to the top of the motor.
    with the ignition OFF (obviously) i squirted wd40 into the top of the blower and kept turning the blower drum by hand a few times. i turned the ignition on and tried it, if it didnt work, ignition off. after a few goes it freed itself and spun up and has been ok since.
    i didnt need to dis-assemble the glove box and motor at all.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Heater Not Working
    By Knight Rider in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 21
    Last Post: 5th July 2012, 09:22
  2. Heater not working
    By Shadrack in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 25th February 2012, 19:54
  3. HELP! Heater not working
    By vectrasri-j in forum Bodywork & Interior
    Replies: 0
    Last Post: 2nd December 2011, 19:41
  4. Heater not working..HELP!!
    By princess09 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 13th October 2010, 08:27
  5. Heater no Working, no hot air Help Please!
    By darkstar32 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 6th June 2009, 16:04

Visitors found this page by searching for:

vectra c heater not working at all

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •