User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: Safeguard again (I know)

  1. #1
    Regular Member Hyperhart's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Luton, Bedfordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Safeguard again (I know)

    I know there's a few threads up about this but I just wanted to check something out.
    When I went and looked at the car for sale it was displaying the safeguard message, disappeared when pushed ok but I noticed the rear interior light was not in place and was in fact in the glovebox. Have read there could be a fault with the roof harness (is that right) or the ultrasonics.
    I just don't fancy a 100 mile round trip when I pick her up only to have to go back at a later date for them to rectify any issues.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Hyperhart View Post
    Have read there could be a fault with the roof harness (is that right) or the ultrasonics..
    Only way to know for sure is to have the fault code(s) read out.

    Why not mention it before going to pick it up? Then say you'll only pick it up once fixed.

  3. #3
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    could be a few things Dave,

    You can partially check by opening each door in turn and checking to see if the interior light comes on (this tells if the main wiring in the door is broken), but best bet is to get them to fault code read it beforehand..
    Plasma's Tech2 services are now partially open and able to provide services



    Come Join our new forum Insignia Owners.com for all your Insignia chat and needs

  4. #4
    Regular Member rich r's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Selby
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Looking back over the forums when I got the message, the most common cause on a hatch/saloon is the ultrasonic sensors or the rear screen demister (on estate it's the side window break sensors).

    On mine, I found that by disabling the ultrasonics (by pressing the alarm button on the dash before locking the car), the error wouldn't come up. Unplugged the sensors and plugged them back in again (you need to remove the front interior light to get to the connector), and it's been fine ever since.

    Also check the rear screen demister works. The alarm system uses it as a break glass sensor (ie if the rear screen is smashed, the demister wires get broken).

  5. #5
    Full Member chrisvectra's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Are you VXR Enough
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Dave you need that sorting before you pick up the car fella
    VXR IS FOR LIFE NOT JUST FOR THRILLS !



  6. #6
    Regular Member AntSSSS's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Middlesex
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by rich r View Post
    Looking back over the forums when I got the message, the most common cause on a hatch/saloon is the ultrasonic sensors or the rear screen demister (on estate it's the side window break sensors).

    On mine, I found that by disabling the ultrasonics (by pressing the alarm button on the dash before locking the car), the error wouldn't come up. Unplugged the sensors and plugged them back in again (you need to remove the front interior light to get to the connector), and it's been fine ever since.

    Also check the rear screen demister works. The alarm system uses it as a break glass sensor (ie if the rear screen is smashed, the demister wires get broken).

    This is a good way to tell if its the ultrasonic sensors without the use of a diag tool.

    Press the button to disable them and then get out and lock the car... leave it a min or two.. unlock and then get back in and turn the ign on - if you dont get the message then its the sensors. Often cured by unplugging them - contact cleaner and then plugging back in.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by chrisvectra View Post
    Dave you need that sorting before you pick up the car fella
    Is the OP's name Dave? Couldn't see any reference to it.

    If you meant me, I'm not the one buying the car

  8. #8
    Full Member chrisvectra's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Are you VXR Enough
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    The op is Dave fella
    VXR IS FOR LIFE NOT JUST FOR THRILLS !



  9. #9
    Regular Member Hyperhart's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Luton, Bedfordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Couldn't get though this afternoon when I tried calling but it was lunch time so I've left a message on their voicemail about it.

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Greatstone
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Smile Safeguard Fault

    Had the safeguard coming up and alarm going off although it was not the alarm siren but the cars horn .took to garage and they replaced the siren but did not clear the fault,phoned various vauxhall dealers and was told it would have to be put on the computerprices £55/90.As my car is an estate it has the alarm running through the rear quarter light window.
    As i am an electician i checked the resistance of the windows(if you take out the two covers in the boot space you can see the wires connecting to the glass)one reading was 56ohms the other 5.6k ohms i took the wires of the window with the high resistance and joined them together,this seems to have cured the problem.
    A new window fitted will cost £290.00,so check out the rear windows

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Safeguard
    By redgers in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 13th January 2011, 16:44
  2. safeguard
    By stonie110 in forum Troubleshooting
    Replies: 2
    Last Post: 25th April 2010, 08:46
  3. safeguard
    By Big Knox in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 17
    Last Post: 3rd April 2010, 17:50
  4. safeguard help
    By hmc_vectra in forum Troubleshooting
    Replies: 15
    Last Post: 6th April 2009, 01:09
  5. Safeguard
    By Damian in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 1st November 2005, 12:44

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •