User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: A couple of questions.

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    In a house
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default A couple of questions.

    Ok guys, I've got a couple of alarm related questions.

    I have a facelift 06 Vectra C estate and have been having alarm related problems for a few months now.
    Intermittent false alarms and the dreaded "Safeguard Check" on the display.

    I'm pretty sure that I've nailed it down to the alarm siren itself, I thought that the rechargeable battery inside had probably gone knackered and was causing the problem.

    However, I've split the siren box and have tested the battery only to find that the voltage at the terminals is a more than healthy 5.3V. (Info on battery states 4.8V)
    I know in normal operation the siren should be activated once it is removed from the car and mine is completely silent.

    I can only assume that this would mean that there is a fault on the circuit board itself, my first question is, is such a fault with the siren circuit board itself a common problem and secondly, is there any way I can disable the "Safeguard Check" or "Con" the alarm system into thinking that there is a siren connected so as to stop the warning from apprearing on the display every time I turn on the ignition.

    I have diagnostics software so if this is an option somewhere within the diagnotics software, I could do this.

    I'm quite happy to leave the alarm as it is with the car horn itself being activated as the alarm siren but would ideally want to stop the aforementioned "Safeguard Check" appearing every time I switch on the ignition.
    Last edited by paulhb; 25th April 2012 at 17:06.

  2. #2
    Regular Member blue estate's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    oh well.. I tried..
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I had that happening with the alarm going off when it felt like it (normally silly o'clock am!?).. turned out to be sensors built into the rear side windows at fault.. changed under warranty at the time

  3. #3
    Regular Member John Bishop's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lincolnshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    As above had same problem with mine and it was the rear window sensors. There is a how2 on here using a paperclip to fix it. Do a check safeguard search and you should find it

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    In a house
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by bishbang View Post
    As above had same problem with mine and it was the rear window sensors. There is a how2 on here using a paperclip to fix it. Do a check safeguard search and you should find it
    As OP, I'm pretty certain that its the siren box.

    I've checked the window traces for continuity and all other possible sources of the problem and they all appear good.

    Also, since I've removed the siren box the alarm has not false alarmed.

    (It got to the stage that it was false alarming within Five minutes of being armed)
    Last edited by Saxman; 20th April 2012 at 16:29.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800

    Year : 04

    Mileage : 129000

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    In a house
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by vectra ste View Post
    Have been through all of the checks (And more) that are mentioned in that and numberous other alarm related threads before I made the original post.

    So, at the risk of repeating myself, does anyone have any suggestions to the Two questions that I have asked in the original post ?

    Your help would be much appreciated.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800

    Year : 04

    Mileage : 129000

    Default

    what about an alarm siren from a scrap yard to try out

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    In a house
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by vectra ste View Post
    what about an alarm siren from a scrap yard to try out
    I'm quite happy, in fact I would prefer, to leave the alarm as it is with the alarm siren removed and the car horn itself being activated as the alarm sounder, but would ideally want to stop the aforementioned "Safeguard Check" appearing every time I switch on the ignition.

    So, as per my original post, is there any way I can disable the "Safeguard Check" or "Con" the alarm system into thinking that there is a siren connected, so as to stop the warning from apprearing on the display every time I turn on the ignition and whilst still using the car horn as the alarm sounder ?
    Last edited by paulhb; 25th April 2012 at 17:07.

  9. #9
    Regular Member Neve'o's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi 150 Hatch

    Trim : SRi

    Engine : Z19DTH

    Year : 2008

    Mileage : 69'000

    Default

    If the sirens are anything like the mk4 astra ones the batteries soldered to the board inside die and cause the alarm to randomly go off (usually at 3 in the morning from my experience!), its advised to change the unit for a new one which was very costly (£75), the other option was to cut open the siren and solder new batteries onto the board (around £20) and this has worked for me before.

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    In a house
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Neve'o View Post
    If the sirens are anything like the mk4 astra ones the batteries soldered to the board inside die and cause the alarm to randomly go off (usually at 3 in the morning from my experience!), its advised to change the unit for a new one which was very costly (£75), the other option was to cut open the siren and solder new batteries onto the board (around £20) and this has worked for me before.
    Again, as OP. (Does anyone ever actually read the OP ?)

    Voltage at battery terminals is 5.3V so is well in excess of its stated nominal voltage of 4.8V

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Couple of questions
    By Pete1nlancs in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 6th September 2010, 20:14
  2. couple of questions........
    By signum03 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 10
    Last Post: 26th September 2009, 14:55
  3. Couple of small mods (Pics) and a couple of questions
    By bigdan in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 30th January 2009, 18:18
  4. Couple of questions
    By StephNET in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 28th January 2008, 01:35

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •