User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Limp mode?

  1. #1
    Regular Member chrosty's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    lincolnshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Limp mode?

    hi guys i was just driving home from work doing about 70 when i lost all power and the car wouldnt rev above 3k, is this limp mode?
    what would of caused this because no warning lights came on?
    after i stopped and turned the engine of it went back to normal, any ideas?

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    scotland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Its a 1.9 CDTI? If so, it could be the EGR valve sticking. The problems may go away for a long time before re-appearing. Mines took 2 years to develop into a permanent EGR fault. If it comes back, I would disconnect the EGR electrical connector and drive around for a few weeks like that. If fault is gone and car drives fine (with MIL light on the dash of course) then it is sure to be EGR related. You can either clean the EGR chamber and soleniod or replace or leave electrical connector off until MOT time (would fail MOT with MIL light on dash). Once you re-connect it back up, and if you have been running the car with it disconnected, you will require to clear any fault codes by either a fault code reader or driving around for a wee while.

  3. #3
    Regular Member R-man's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Beds
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Deleted post - stupid question by me!
    Last edited by R-man; 18th April 2012 at 08:47.

  4. #4
    Regular Member chrosty's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    lincolnshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    yeah its the 1.9 cdti. yeah the egr is on its way out ive cleaned it a couple of times but didnt know it could send your car into limp mode.
    thanks for the reply ill have to look at getting it blanked or just clean it again.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    scotland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by chrosty View Post
    yeah its the 1.9 cdti. yeah the egr is on its way out ive cleaned it a couple of times but didnt know it could send your car into limp mode.
    thanks for the reply ill have to look at getting it blanked or just clean it again.
    Yes, it sent my car into limp mode plenty of times. Sometimes it would raise a spanner light, sometimes it did not.

    Have you taken the solenoid apart and give all moving parts a clean with emery paper, then a grease up before reassembly? That is what it took with mine to fix it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Limp mode help
    By neill in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 20th March 2012, 19:53
  2. Limp mode or dead mode
    By JSYSH466Y in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 2nd July 2009, 09:46
  3. Limp mode
    By dan1983 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 3rd July 2008, 18:35
  4. Limp mode
    By dan1983 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 3rd July 2008, 10:34
  5. limp mode
    By vauxvec in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 15th June 2008, 22:03

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •