User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Vectra - adding front fogs

  1. #1
    Regular Member AntSSSS's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Middlesex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : SRI

    Engine : CDTI 150 (Z19 DTH)

    Year : 2008

    Mileage : 100k

    Default Vectra - adding front fogs

    Hi Chaps,

    So my life doesnt have front fogs.

    If I wanted to add front fogs would I just need to:

    - Get x2 front fog light units
    - Get the fog bumper wiring loom
    - Get the light switch WITH front fog button

    Then plug all in etc??

    Cheers chaps
    A

  2. #2
    Regular Member Chris B's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    And.............. it wouldnt work

    You also need a fuse box with the fog module from say an Elite and a TechII session.........

    Heres mine: http://vectra-c.com/forum/showthread.php?t=161599

    There is a "How 2" on the forum explaining how to get them going using an aftermarket wiring kit from the likes of eBay!

    Here http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=15100

  3. #3
    Regular Member AntSSSS's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Middlesex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : SRI

    Engine : CDTI 150 (Z19 DTH)

    Year : 2008

    Mileage : 100k

    Default

    Quote Originally Posted by Chris B View Post
    And.............. it wouldnt work

    You also need a fuse box with the fog module from say an Elite and a TechII session.........

    Heres mine: http://vectra-c.com/forum/showthread.php?t=161599

    There is a "How 2" on the forum explaining how to get them going using an aftermarket wiring kit from the likes of eBay!

    Here http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=15100
    OK - so I have vauxcom so can 'enable' the front fogs..

    So I will need a new fusebox!? Hmm thats a shame I thought the base wiring would be there....

  4. #4
    Regular Member Chris B's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by AntSSSS View Post
    So I will need a new fusebox!? Hmm thats a shame I thought the base wiring would be there....
    Apparently so, from what I have read on here

    Quote Originally Posted by DasArab View Post
    Yea I have bought my 3rd fusebox this week, hell bent on a full retrofit myself as I know its been done. Last time I nearly got it, but the fuse box was from a full canbus car and I kept getting the bulb out warnings. This time Ive got one from a 52 plate SXi that had fogs in it so heres hoping. At the moment Mine are fitted with a small switch on the dash and a relay in the battery box that works perfectly well.
    Last edited by Chris B; 15th April 2012 at 20:22.

  5. #5
    VIP-Member Das's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Turdsville
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Lada

    Trim : Riva

    Engine : 6.0 V12

    Year : 1954

    Mileage : 567890987

    Default

    Quote Originally Posted by AntSSSS View Post
    OK - so I have vauxcom so can 'enable' the front fogs..

    So I will need a new fusebox!? Hmm thats a shame I thought the base wiring would be there....
    The base wiring is there, right up to the fuse box(UEC) but there is a separate module built into the underside of the fusebox. Its a complete pain. I dissembled the front wiring loom from a vec to follow the foglight loom into the fusebox so that when I add my new UEC I know the wires are right up to it.
    When activating via Tech2(or any other) you need to activate the foglights and the symbol on the dashboard too.

  6. #6
    Regular Member AntSSSS's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Middlesex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : SRI

    Engine : CDTI 150 (Z19 DTH)

    Year : 2008

    Mileage : 100k

    Default

    hmm - ok - I dont think I want front fogs that much

  7. #7
    Regular Member Chris B's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by AntSSSS View Post
    hmm - ok - I dont think I want front fogs that much
    Yeah ya do, they look so much better!

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    you can always just wire them up to a seperate switch and supply surely?

  9. #9
    VIP-Member Das's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Turdsville
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Lada

    Trim : Riva

    Engine : 6.0 V12

    Year : 1954

    Mileage : 567890987

    Default

    Quote Originally Posted by gsxrster View Post
    you can always just wire them up to a seperate switch and supply surely?
    Oh of course you can but its not the same

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    Quote Originally Posted by gsxrster View Post
    you can always just wire them up to a seperate switch and supply surely?


    Unless you want a "factory" setup?

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. For Sale: vectra c facelift 2005 onwards front passenger fogs
    By 06sri in forum Parts for sale
    Replies: 6
    Last Post: 27th October 2012, 18:01
  2. For Sale: Vectra-C/Signum Front Bumper - COMPLETE with fogs/grills (pre-facelift)
    By Vaux-Man-G in forum Parts for sale
    Replies: 4
    Last Post: 10th October 2012, 17:23
  3. Adding Fogs to C Facelift
    By SamT in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 26th February 2010, 03:28

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •