User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Aerial base differences?

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Devizes
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Aerial base differences?

    Hi there, Ive just replaced my aerial and the original on only had one cable (coaxil) coming out of it, but second had one ive just fitted has coaxil and a smaller one too. It still fits in the standard connector in the roof lining but the signal is now rubbish. Did the cables change at some point with the power being separated out or something?

    Wondered if I just run switched live to the smaller cable it will improved signal?

    Many thanks.

    Mark

  2. #2
    Full Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    what year/model is your car and what model stereo do you have..? There are a few different versions and they are also different for the signums..
    My old Signum, the animal; she now rests in pieces in several other members cars.. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=200
    The wifes vec show car, started as a standard daily driver and ended up like this. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=709



  3. #3
    Full Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    on one of my cars we switched it from a cdc40 to a cd70 and also changed the aerial bases. the wiring that goes through the roof had three wires and this is the norm according to vauxhall. we did need to switch around two of the aerial wires just before the base though in order to pick up an fm stations other than r1
    My old Signum, the animal; she now rests in pieces in several other members cars.. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=200
    The wifes vec show car, started as a standard daily driver and ended up like this. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=709



  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Devizes
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hi there. Mine is a pre-facelift sxi cdti 150. It had a cd30 but now has the cdc40 opera. Everything worked fine with the stereo change over. It was just the aerial base with the new (used one) one has a seperate smaller cable, looks like power. On the blue plastic connector that goes into the roof lining, the connectors appear to be the same, an it sort of has two parts, one above the other. The original one just had the coaxil, but the new one has the smaller cable going into the blue connector above the coaxil one, kind of like a a figure of eight. I don't know if both aerial bases are amplified, but the original had the power though the coaxil and the new one has it separated out.

    Many thanks.

    Mark

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Devizes
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Sorry, 2005 Vectra.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    gwent
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hi I had the same problem I got a 07 plate Sri that had cd30 in it but got a after market head unit I got a new airel base from autovaux that had two wires but my old one had one and I can't get any station with it

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Devizes
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by wayne10244 View Post
    Hi I had the same problem I got a 07 plate Sri that had cd30 in it but got a after market head unit I got a new airel base from autovaux that had two wires but my old one had one and I can't get any station with it
    I'm hoping it is just going to be a live to feed the amplified base, so running a switched ignition live will sort it. I'd rather someone confirmed though before I try it.

    Cheers,

    Mark

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Devizes
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I've just spent half an hour out at my at car playing. I cut the smaller cable going into the blue connector above the rear seats for the aerial and connected a live feed - the signal significantly improved. It seems that the lower end stereos still have the amplified base, but the power for the aerial base is taken differently somehow throught the coaxil cable and the better stereos have the 12v feed seperately out. All you need to do is add a live feed to the small wire coming from the aerial base and the amplifier in the base gets power and you get a better signal.

    Cheers.

    Mark

  9. #9
    Regular Member Neve'o's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Norfolk
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    yes the single wire is for the amplified base, my astra coupe turbo had this set up, my vec SRi (face lift) doesn't but the aerial base & mast looks identical...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. aerial base
    By coooky in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 5
    Last Post: 8th July 2012, 18:23
  2. For Sale: Aerial base (new)
    By SRIDAN in forum Parts for sale
    Replies: 1
    Last Post: 30th April 2012, 10:30
  3. aerial and base
    By paul.sessions in forum Parts for sale
    Replies: 3
    Last Post: 21st November 2010, 10:16

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •