User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Aerial base differences?

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Devizes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Aerial base differences?

    Hi there, Ive just replaced my aerial and the original on only had one cable (coaxil) coming out of it, but second had one ive just fitted has coaxil and a smaller one too. It still fits in the standard connector in the roof lining but the signal is now rubbish. Did the cables change at some point with the power being separated out or something?

    Wondered if I just run switched live to the smaller cable it will improved signal?

    Many thanks.

    Mark

  2. #2
    Regular Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra and a Signum

    Trim : top of the line in both

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET

    Year : 2006

    Default

    what year/model is your car and what model stereo do you have..? There are a few different versions and they are also different for the signums..

  3. #3
    Regular Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra and a Signum

    Trim : top of the line in both

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET

    Year : 2006

    Default

    on one of my cars we switched it from a cdc40 to a cd70 and also changed the aerial bases. the wiring that goes through the roof had three wires and this is the norm according to vauxhall. we did need to switch around two of the aerial wires just before the base though in order to pick up an fm stations other than r1

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Devizes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi there. Mine is a pre-facelift sxi cdti 150. It had a cd30 but now has the cdc40 opera. Everything worked fine with the stereo change over. It was just the aerial base with the new (used one) one has a seperate smaller cable, looks like power. On the blue plastic connector that goes into the roof lining, the connectors appear to be the same, an it sort of has two parts, one above the other. The original one just had the coaxil, but the new one has the smaller cable going into the blue connector above the coaxil one, kind of like a a figure of eight. I don't know if both aerial bases are amplified, but the original had the power though the coaxil and the new one has it separated out.

    Many thanks.

    Mark

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Devizes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sorry, 2005 Vectra.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    gwent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi I had the same problem I got a 07 plate Sri that had cd30 in it but got a after market head unit I got a new airel base from autovaux that had two wires but my old one had one and I can't get any station with it

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Devizes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by wayne10244 View Post
    Hi I had the same problem I got a 07 plate Sri that had cd30 in it but got a after market head unit I got a new airel base from autovaux that had two wires but my old one had one and I can't get any station with it
    I'm hoping it is just going to be a live to feed the amplified base, so running a switched ignition live will sort it. I'd rather someone confirmed though before I try it.

    Cheers,

    Mark

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Devizes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I've just spent half an hour out at my at car playing. I cut the smaller cable going into the blue connector above the rear seats for the aerial and connected a live feed - the signal significantly improved. It seems that the lower end stereos still have the amplified base, but the power for the aerial base is taken differently somehow throught the coaxil cable and the better stereos have the 12v feed seperately out. All you need to do is add a live feed to the small wire coming from the aerial base and the amplifier in the base gets power and you get a better signal.

    Cheers.

    Mark

  9. #9
    Regular Member Neve'o's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi 150 Hatch

    Trim : SRi

    Engine : Z19DTH

    Year : 2008

    Mileage : 69'000

    Default

    yes the single wire is for the amplified base, my astra coupe turbo had this set up, my vec SRi (face lift) doesn't but the aerial base & mast looks identical...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. aerial base
    By coooky in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 5
    Last Post: 8th July 2012, 18:23
  2. For Sale: Aerial base (new)
    By SRIDAN in forum Parts for sale
    Replies: 1
    Last Post: 30th April 2012, 10:30
  3. aerial and base
    By paul.sessions in forum Parts for sale
    Replies: 3
    Last Post: 21st November 2010, 10:16

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •