User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: 55 plate sri 1.9 150bhp

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    South Shields, Tyne and Wear
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Exclamation 55 plate sri 1.9 150bhp

    Hi all, just tryiny to find some answer's if poss ? my heaters have just stopped working today and im just getting cold air coming through even when my engine temp is up ?????? my vectra is a 55plate 1.9 diesel and its the 150 bhp sri model, please help if poss thanks Mark................

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I had same symptoms on mine.... turned out to be the water pump. Hopefully yours ain't as serious!!

  3. #3
    Regular Member John Bishop's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lincolnshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Remember my omega went same way 2 yrs ago a few weeks before head gasket went. Hope it's not heading that way

  4. #4
    Full Member Robsey's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    North East Cheshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : Energy

    Engine : Z19DTH

    Year : 2005

    Mileage : 131,000

    Default

    Engine warm, but heater blowing cold?

    Symptoms point to water loss, or low coolant level in the cooling system.
    Look for water low down on the drive belt end of the engine.

    My Cavalier dribbled coolant onto the driver's side wishbone, when it's water pump failed.

    Left unchecked, it will indeed cause the engine to overheat and warp the head (head gasket failure), or the water pump could run dry and so become damaged / seized.

    If the water level is okay, then suspect your water pump fins have detatched from the pump spindle.
    Last edited by Robsey; 10th April 2012 at 22:36.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    South Shields, Tyne and Wear
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks for all the pointers , I will delve more into it tomorrow then and post back any info cheers Mark......

  6. #6
    Regular Member Damo77's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Petersfield, Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 1.9 CDTi 8v

    Year : 55

    Mileage : 92,000

    Default

    Hi Mark,

    Just a quick thought, could this be related to the servo that adjusts the hot and cold coming through the vents (located beside the glovebox)????

    As per this thread:- http://www.vectra-c.com/forum/showth...t=41212&page=2

    One way to rule that out would be to remove glovebox then whilst adjusting the temperature on the consol, check to see if the red linkages move (pictured in thread above).

    Not saying that it will be the answer but will be another thing less to check

    Best of luck
    Damo

  7. #7
    Moderator & Events Assistant paulhb's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Wondering lonely as a cloud
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : M5

    Trim : Nothing needs adding

    Engine : 5.0 V10

    Year : 07

    Mileage : 37000

    Default

    Most likely the red lever and when it happen on mine I just adjusted the temperature knob and help the red lever move a few times and hey presto has been fine for the last 18 months.

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    South Shields, Tyne and Wear
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thankyou very much Damo & Paul for that info, went straight out today and done exactly what was in that thread and hey presto its now working fine !!!!!!! if your ever passing through the North East I will certainly buy you a beer or 2, I am over the moon it was'nt another trip to the dealer !!!! A very big thanks again cheers Mark..........

  9. #9
    Regular Member Damo77's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Petersfield, Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 1.9 CDTi 8v

    Year : 55

    Mileage : 92,000

    Default

    Thats great news Mark, tis what these forums are for

    Happy motoring mate

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1.9cdti 150bhp 55 plate vectra idle speed problem
    By Whiteknight841 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 21st January 2015, 07:55
  2. 1.9cdti 150bhp 55 plate vectra power steering stopped operating
    By Whiteknight841 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 13th June 2013, 14:21
  3. 120 or 150bhp - how can you tell?
    By george1987 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 9
    Last Post: 13th March 2010, 12:15
  4. 56 plate sri cdti 150bhp breaking
    By j1 wyx in forum Parts for sale
    Replies: 3
    Last Post: 26th June 2009, 23:09

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •