User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 14 12311 ... LastLast
Results 1 to 10 of 131

Thread: Major loss of power

  1. #1
    Regular Member WeDesign's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Vectra-C.com
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : CDTi 150

    Year : 55

    Default Major loss of power

    Going away yesterday towing the caravan.

    I approached a roundabout, slowed down and when the road was clear proceeded to continue, had my foot flat to the floor and could only manage 5MPH.

    When the revs built up to approx 1600PRM, Turbo kicked in and normal power restored.

    This only happened just the once throughout a 4 hour journey.



    Any idea greatly appreciated.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Cheshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 1.9CDTi(120)SRi


    Engine : 1.9DT

    Year : 05

    Mileage : 100k

    Default

    Dirty boost sensor/egr

  3. #3
    Regular Member WeDesign's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Vectra-C.com
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : CDTi 150

    Year : 55

    Default

    Quote Originally Posted by Casey View Post
    Dirty boost sensor/egr
    Is the boost sensor easy o locate and clean?

  4. #4
    Regular Member WeDesign's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Vectra-C.com
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : CDTi 150

    Year : 55

    Default

    Quote Originally Posted by Sebastian B View Post
    Going away yesterday towing the caravan.

    I approached a roundabout, slowed down and when the road was clear proceeded to continue, had my foot flat to the floor and could only manage 5MPH.

    When the revs built up to approx 1600PRM, Turbo kicked in and normal power restored.

    This only happened just the once throughout a 4 hour journey.



    Any idea greatly appreciated.
    This has not happened since this occasion, why would it occur just the once and not re-occur?

    Just curious to know if there is anything that needs changing.


    Regards

  5. #5
    Regular Member WeDesign's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Vectra-C.com
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : CDTi 150

    Year : 55

    Default

    nobody???

  6. #6
    Ex Vec-C Admin Deztroyer's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    WGAF#5
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If its only occurred once then I suspect that it was a temporary glitch
    If there was a fault then I would have expected the engine management light to come on and stay on

    0-Large smile ......every time it's driven

  7. #7
    Regular Member WeDesign's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Vectra-C.com
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : CDTi 150

    Year : 55

    Default

    Quote Originally Posted by Deztroyer View Post
    If its only occurred once then I suspect that it was a temporary glitch
    If there was a fault then I would have expected the engine management light to come on and stay on
    Thanks for the information

  8. #8
    Full Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    N/A
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Golf 7

    Trim : GTD

    Engine : 2.0 TDI 184PS

    Year : 2014

    Mileage : 40000

    Default

    Is it a 2005? If so could be a throttle position glitch. Although this problem is more common in 2004 CDTI's late 2005 can be affected.

    Yours is also an Auto I see so may be a DPF problem possibly - as said just a wee glitch.

    Keep an eye out for it over the next few hundred miles/week or so and if nothing happens I would just pass it off as a one off hic cup.

  9. #9
    Regular Member WeDesign's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Vectra-C.com
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : CDTi 150

    Year : 55

    Default

    Just after this loss of power issue I then noticed it was doing a Re-Gen

  10. #10
    Full Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    N/A
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Golf 7

    Trim : GTD

    Engine : 2.0 TDI 184PS

    Year : 2014

    Mileage : 40000

    Default

    Quote Originally Posted by Sebastian B View Post
    Just after this loss of power issue I then noticed it was doing a Re-Gen

    I would put it down to the DPF then bud.

Page 1 of 14 12311 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. major power loss and engine noise
    By martin.lake in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 17th September 2012, 00:13
  2. EML on and major loss of power
    By chrislloydie in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 27
    Last Post: 20th October 2010, 11:09
  3. 1.9CDTi Major Power Loss
    By GlennM in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 23
    Last Post: 22nd May 2010, 21:59
  4. Major loss of power
    By martinmack in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 12
    Last Post: 7th November 2009, 18:58
  5. No power after major problems
    By adam3682 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 14
    Last Post: 4th August 2009, 15:16

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •