User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Not Smooth, Jerky, Misses

  1. #1
    Regular Member 11mallard's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Selsdon,Surrey
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Not Smooth, Jerky, Misses

    Hi All, I would appreciate some input into a problem with my Veccy. Its a 1.8 of 2003 vintage. 77,000 on the clock and regularly serviced. Over the past year have replaced the EGR, Front Cat together with O2 Sensor and Cam Sensor. Serviced 2 months ago with new air filter, GM part synthetic oil and filter, I tend to do the oil at least once a year if not sooner, left the plugs as they were only 6 months old, Bosch Super 4's. Recently getting the usual P0420 Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 1) Clear the code and O.K., for a week and its back. She is holding back when puling away from rest and as if missing a couple of beats then picks up, mainly when cold.
    Also had a code saying rich mixture? Otherwise engine is really smmoth and quiet.
    Wonder if its Maf Sensor??
    Sorry its abit long but would really appreciate your help.
    Thanks in advance, Nigel.

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Berkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Looks like no replies to this thread unfortunately but to save me re-typing, I have almost EXACTLY the same symptoms.

    Recurring P0420, Lambda sensors replaced, Coil Pack replaced, Garage advising 'probably' a Cat but I am wary and not convinced, would a failing Cat cause the loss of power, mainly in colder temperatures and under higher loads (i.e. uphill)

  3. #3
    Regular Member paz_badboy4life's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Leicestershire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi Dual Fuel NAV

    Trim : PreFace SRi

    Engine : 1.8 LPG

    Year : 53

    Default

    with your car running disconnect the MAF sensor. if the engine note changes then all good, but if not then its an indication that it might be ****ed. try swapping it for another one from a Veccy which is same as yours then you can take it from there. you can get cheap ones off eBay but i decided to spend a bit more and buy original Bosch one. use a bit of carb cleaner and clean your EGR valve out. mine had an electrical fault on it so although it was nice n clean it was malfunctioning. a second hand part rectified the issue. good luck.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : 1.9CDTi

    Year : 2005

    Mileage : Lots

    Default

    Sounds like a MAF sensor. Had an Omega that did this. I can't remember if unplugging the MAF on a 1.8 puts it in limp home mode or not but it's worth a try. Just unplug it and go for a drive. Your revs will be limited if it's in limp home mode but if not, see how it goes. If it does go into limp home mode just plug it back in and you'll be fine.

  5. #5
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Mk1 renault scenic... I know I know but it drives

    Trim : Basic

    Engine : 1.6 16v

    Year : 2003

    Default

    Go to garage ask then to give an emissions print out at idle an 2000rpm

    ask them to take reading of the MAF

    Don't replace with anything other than genuine or OE Bosch one.

    as cheap aftermarket sensors can cause more problems.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Problem with 1.8 VVT and jerky pulling away
    By Ash103291 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 12
    Last Post: 31st January 2013, 14:54
  2. jerky cruise control
    By stret in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 10
    Last Post: 31st December 2012, 22:31
  3. Jerky at low revs
    By larrysSRI in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 12th April 2012, 14:25
  4. my car,misses car
    By farley2708 in forum Detailing and Car Care Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 11th April 2011, 10:35
  5. astra 1.7 jerky
    By pubcarking in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 0
    Last Post: 15th April 2010, 23:00

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •