User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 38

Thread: wiring problem on gsi dont know what else to do

  1. #1
    Regular Member 6009tristanb's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    bispham, blackpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default wiring problem on gsi dont know what else to do

    been having lambda sensor faults come up on bank 1 sensor 1 for a few mth ive bought 2 universal sensors still getting faults so i bought a second hand one still got faults so bite the bullet and bought a proper one and still got fault codes
    so took it to paulvectrac as i thought it could be the plug on the loom which connects to sensor paul soildered a another plug on for me (thanks paul for the help) but still fault code (spanner light) and after a little time the eml light comes on
    i havent a clue where to go from here
    when ive had it linked up to the computer ive noticed the o2 sensor bank 1 sensor one runs at 469mv even when i rev the car and is constantly running rich.
    where bank 2 senor one changes from 469mv up to around 700+ and down to 300mv when i rev and is constantly changing from lean to rich

    Q1, do the 3.2 gsi have a fuel/air ratio for each bank of cylinders that could be changed
    Q2, does anyone think buying a new engine loom could fix the problem and where could i buy one from and how much
    Q3, anybodyelse had this problem

    thanks to paul who managed to release the o2 sensor on bank 2 for me i couldnt get it undone
    im going to swap bank one to bank 2 to see if the fault stays on the same sensor which will also tell me it could be wiring or another part which is causing the 02 sensor to give a fault code any help would be greatful


    just to add car run ok with the fault use a bit more fuel but im worried as im sure it will be affecting the cat running rich all the time
    Last edited by 6009tristanb; 1st April 2012 at 15:17.

  2. #2
    Regular Member 6009tristanb's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    bispham, blackpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    anybody have any sugestions on this

  3. #3
    Regular Member alanv6's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    weymouth, dorset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    O2 sensor codes do NOT always relate to faulty sensors. People just assume that because a code says O2 sensor low voltage for instance doesn't necessarily mean the sensor is faulty.
    Faulty air flow meters can cause this same symptom.
    A bit of advise for you...

  4. #4
    Regular Member 6009tristanb's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    bispham, blackpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by alanv6 View Post
    O2 sensor codes do NOT always relate to faulty sensors. People just assume that because a code says O2 sensor low voltage for instance doesn't necessarily mean the sensor is faulty.
    Faulty air flow meters can cause this same symptom.
    A bit of advise for you...

    we disconected the maf yesterday whilst the engine was running the engine note changed for a few seconds then went back to normal tick over
    how do i know if it is the air flow meter would prefer to change that then get a new loom and the air flow meter i have removed it few times in the past when doing plugs etc

  5. #5
    Regular Member alanv6's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    weymouth, dorset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If you've got a good code reader you should be able to check live data as our tech 2s do.

  6. #6
    Regular Member 6009tristanb's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    bispham, blackpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by alanv6 View Post
    If you've got a good code reader you should be able to check live data as our tech 2s do.

    yes have the laptop so can get live data up i keep putting it on the car but allways look at what the 02 sensors are doing might hook it up and see what else i can see
    is the air flow the same as the maf and what sort of data would i be looking for
    thanks

  7. #7
    Regular Member 6009tristanb's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    bispham, blackpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    right just been out the fault code i get is
    p0130 - 04 02 sensor circuit range/proformance bank 1 sensor 1
    so checked the airflow sensor at idle it came out at 1.45v 19kg/h
    and tested it at around 2k revs it was 2.01v 50kg/h
    once the engine warmed up it says 15kg/h and 1.35v
    intake air temp is 17oc at 3.65v
    anyone how is this right for the 3.2 engine

  8. #8
    Regular Member 6009tristanb's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    bispham, blackpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    anyone else have any advise on either the maf details or what could be causing the fault

  9. #9
    North West Regional Organiser paulvectrac's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    morecambe
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra

    Trim : vxr

    Engine : 2.8 v6 turbo

    Year : 2007

    Default

    Ya welcome mate bin thinkin about it today it's annoying me alot
    Vectra vxr custome remaps egr deletes dpf and diagnostic work all remaps are custome bench tuning avalible all genuine equipment PM for info

  10. #10
    Regular Member 6009tristanb's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    bispham, blackpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by paulvectrac View Post
    Ya welcome mate bin thinkin about it today it's annoying me alot

    how do you think i feel i have to look at the light on the dash
    thanks for having a go and my gears are much smoother now thanks
    the eml light didnt come on all the way home and car felt responsive but as soon as i stopped and turned engine off after a hour wife went out spanner light and eml light was on
    im going to change sensors in the morning see what happens ive also contact loads of people on ebay breaking 3.2s to see if i can get a loom for it

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Fan Problem..... Dont work on 1,2,3 but works on 4...?
    By mr.smiler in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 18
    Last Post: 1st October 2011, 12:19
  2. heated window problem dont seem to be working
    By pugs,signum in forum Troubleshooting
    Replies: 0
    Last Post: 29th November 2010, 20:10

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •