User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: 2.0 turbo warm start problem

  1. #1
    Regular Member pipamish's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    wolverhampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Sri

    Engine : 2.0 turbo

    Year : 2005

    Default 2.0 turbo warm start problem

    A question for all you 2.0 turbo owners.
    After I have driven the car and it's warm upon restarting it feels like it doesn't start up properly the revs are low and at the back of the car it sounds like the exhaust is shaking something seems strange anyway. I don't normally drive the car long distances and not for long periods either anyone got any ideas.
    Oh it has 48000 on the clock

  2. #2
    Regular Member beat275's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Newcastle West Denton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Hatch

    Trim : SRI

    Engine : 2.0T

    Year : 2003

    Mileage : 90000

    Default

    I also have the same problem. Does yours sound like it gunna stall for a few seconds

  3. #3
    Regular Member pipamish's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    wolverhampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Sri

    Engine : 2.0 turbo

    Year : 2005

    Default

    Quote Originally Posted by beat275 View Post
    I also have the same problem. Does yours sound like it gunna stall for a few seconds
    I would not say stall but revs are Low all I do is blip the throttle and it's back to normal

  4. #4
    Regular Member beat275's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Newcastle West Denton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Hatch

    Trim : SRI

    Engine : 2.0T

    Year : 2003

    Mileage : 90000

    Default

    Yeah exactly the same as me and the exhaust sounds like its got a stone in it. Hope someone can help with this

  5. #5
    Regular Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra and a Signum

    Trim : top of the line in both

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET

    Year : 2006

    Default

    when did you last change your fuel filter? Have you cleaned out the throttle body, was it manky or clean? Have you cleaned the MAF and MAP sensors? On startup the lambdas are not in the loop but I would clean them anyway, carefully though? Have you checked the condition of your spark plugs to see if what colour they are?

  6. #6
    Regular Member pipamish's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    wolverhampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Sri

    Engine : 2.0 turbo

    Year : 2005

    Default

    Where will I find all these parts nige I know where the throttle body is mind

  7. #7
    Regular Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra and a Signum

    Trim : top of the line in both

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET

    Year : 2006

    Default

    Fuel filter is under the car, roughly under the rear drivers side passenger..

    MAF is the in the air intake pipe between the airbox and the turbo, just blow through it or use an evaporating cleaner like brake cleaner spray, but sparingly..

    MAP sensor is in the boost pipe coming up from the intercooler, the sensor is in the top of the plastic section just before the rubber,silicone pipe joins and goes to your throttle body.

    Lambda 1 is in the downpipe on the first bend before the cat.

    Lambda 2 is in the exhaust mid section after the flexi..

    Spark plugs, well i hope you know where they are mate.... please say you do...

    Vinegar is pretty good for cleaning lambdas if you ever need to clean them..

  8. #8
    Regular Member pipamish's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    wolverhampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Sri

    Engine : 2.0 turbo

    Year : 2005

    Default

    Quote Originally Posted by Caveman_nige View Post
    Fuel filter is under the car, roughly under the rear drivers side passenger..

    MAF is the in the air intake pipe between the airbox and the turbo, just blow through it or use an evaporating cleaner like brake cleaner spray, but sparingly..

    MAP sensor is in the boost pipe coming up from the intercooler, the sensor is in the top of the plastic section just before the rubber,silicone pipe joins and goes to your throttle body.

    Lambda 1 is in the downpipe on the first bend before the cat.

    Lambda 2 is in the exhaust mid section after the flexi..

    Spark plugs, well i hope you know where they are mate.... please say you do...

    Vinegar is pretty good for cleaning lambdas if you ever need to clean them..
    Yes lol i know where the spark plugs are i will get it around my mates and ill change fuel filter and spark plugs will also give the map and maf sensor a clean see if that makes a difference

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Must push Accelerator when car is warm to start. Why??
    By Tank988 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 8th November 2012, 00:33
  2. signum dti hard to start when warm
    By deano1 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 17
    Last Post: 17th September 2012, 07:30
  3. Vectra 2.0 DTi difficult to start when warm
    By C470 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 11th July 2012, 16:35
  4. vectra start up/turbo problem
    By fizler316 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 28th February 2011, 02:41
  5. Vectra wont start when warm!
    By haye5 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 19th July 2010, 17:29

Visitors found this page by searching for:

signum 2.0 t problems

vectra 2.0t struggling to start

vauxhall vectra c 2.0 turbo turbo cleaning

vectra c 2.0 turbo trouble starting

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •