User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: Passenger wing mirror fault

  1. #1
    Regular Member portreathbeach's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Cornwall
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Passenger wing mirror fault

    My passenger wing mirror on my 04 Signum works fine when I use the buttons to move it. But when I press the memory button on the seat, the seat moves, the drivers wing mirror moves and so does the rear view mirror, but the passenger wing mirror stays where it is.

    Also, some people say when you put the car into reverse it should face the kerb, this is also not happening.

    Is this an easy fix? Could it be some kind of position sensor fault?

  2. #2
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    333 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    maybe the mirror has been replaced and now the wrong one? has it worked before?
    Plasma's Tech2 services are now partially open and able to provide services



    Come Join our new forum Insignia Owners.com for all your Insignia chat and needs

  3. #3
    Regular Member portreathbeach's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Cornwall
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Only had the car a fee months. Never noticed if it ever has worked.

    But if it works with the buttons, doesn't that mean it's the right mirror as all the motors/servos are working?

  4. #4
    Regular Member portreathbeach's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Cornwall
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Only had the car a fee months. Never noticed if it ever has worked.

    But if it works with the buttons, doesn't that mean it's the right mirror as all the motors/servos are working?

  5. #5
    VIP-Member Johnsdutton's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    East Kilbride
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Elite

    Engine : 3.2 v6

    Year : 2004

    Mileage : 110,000

    Default

    Got exact same problem 04 Signum elite. been driving me daft. Took switch apart on Sat cleaned all contacts, works fine with remote buttons on doors, but not when you select reverse or memory buttons. I guess next step is to remove and clean all switches to se if that sorts it.
    3.2 v6 Signum and loving it

    http://www.freewebs.com/johnsdutton/

  6. #6
    Regular Member Ben50n's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Seaham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I would have thought it is more to do with the memmory module? You have stated that it works correctly, moves with all of the buttons, just not when you select the memmory button.

    Have you checked to see if the memmory also works on the passengers mirror?

  7. #7
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    333 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    If it's never worked then it could have been replaced at some point. You can get the fault codes read and see if it comes up with 2 position sensor errors or check the wing mirror for correct part number
    Plasma's Tech2 services are now partially open and able to provide services



    Come Join our new forum Insignia Owners.com for all your Insignia chat and needs

  8. #8
    Regular Member portreathbeach's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Cornwall
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The memory buttons work with my seat, driver mirror, rear view mirror but not the passenger one.

    Also, I have a code scanner and there are no fault codes.

  9. #9
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    333 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    Does it read body codes or just engine codes? If its the name we can't mention it should pick it up if its elm based then it won't
    Plasma's Tech2 services are now partially open and able to provide services



    Come Join our new forum Insignia Owners.com for all your Insignia chat and needs

  10. #10
    Regular Member leeds vectra's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Leeds
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia

    Trim : VX-Line

    Engine : BiTurbo

    Year : 2014

    Default

    Funny I've stumbled across this thread. My 53 elite Signum is doing exactly the same. Memory working fine on seats and other two mirrors but passenger one is not having it. It's been doing my head in the last week or so.

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. passenger wing mirror cover
    By kenp in forum Parts for sale
    Replies: 0
    Last Post: 9th April 2010, 19:35
  2. Passenger Chromatic Wing Mirror
    By dieselvec1 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 26th February 2008, 03:46

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •