User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: radio reception

  1. #1
    Regular Member fiend61's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    york
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra 2.8 turbo

    Trim : elite

    Engine : 2.8 turbo

    Year : 2006

    Default radio reception

    hi all

    right i am having problems with radio reception, i have the 3.2 elite saloon with ncdc 2013 with sat nav, when i have radio on fm is it ok but if i turn on rear demister i totally lose radio reception but sat nav is fine
    i have had a look at rear aerial but cant see any water ingress and have nipped it up a bit more on the nut, looked at drivers kick panel but nothing obvious there
    whats the next step a new aerial base and hope that cures it or is there something i am missing ??
    tia

  2. #2
    Full Member chrisvectra's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Are you VXR Enough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : VXR8 6.0 muscle SRI ESTATE XP1

    Trim : VXR/ SRI ESTATE CDTI XP1

    Engine : 6.0 V8 Thunder

    Year : 2008

    Default

    try a new aerial mast 1st fella
    VXR IS FOR LIFE NOT JUST FOR THRILLS !



  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I had exactly the same problem on my previous car, Mondeo mk3. I cured it in the end (and don't ask me how or why) but disconnecting the battery for 1/2 and hour or so, by chance really as I was doing some other work on it. I'm not sure if it was the heated rear screen or the heated mirrors. Worth a punt perhaps? Does it do it on all stations (BBC and local) or just the weaker ones (eg local stations)?

  4. #4
    Regular Member fiend61's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    york
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra 2.8 turbo

    Trim : elite

    Engine : 2.8 turbo

    Year : 2006

    Default

    Quote Originally Posted by ijk571 View Post
    I had exactly the same problem on my previous car, Mondeo mk3. I cured it in the end (and don't ask me how or why) but disconnecting the battery for 1/2 and hour or so, by chance really as I was doing some other work on it. I'm not sure if it was the heated rear screen or the heated mirrors. Worth a punt perhaps? Does it do it on all stations (BBC and local) or just the weaker ones (eg local stations)?
    local stations mainly but can notice it on radio 1 etc aswell but not as bad

  5. #5
    Regular Member lutonmatt's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    kent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    mines a bit bad on radio one but only in places but then my astra is the same

  6. #6
    Regular Member fiend61's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    york
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra 2.8 turbo

    Trim : elite

    Engine : 2.8 turbo

    Year : 2006

    Default

    this only happens when i turn on rear demister any more ideas ??

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I would try disconnecting the battery first. You may be surprised. ?

    Sent from my GT-I5800 using Tapatalk

  8. #8
    Regular Member Steve E's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra 1.8

    Trim : SRi

    Engine : 1.8 VVT

    Year : 2006

    Default

    OK I know this is an old post, but was there a solution to the bad reception when the demister is on?
    I have a CDR2005 that is doing this, and would be grateful for some help.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. radio reception
    By derby4life in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 12th November 2009, 17:57
  2. Radio reception?
    By monkeez in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 22
    Last Post: 12th September 2009, 22:12
  3. CD 30 Radio No Reception on AM
    By Tomkid in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 26th April 2009, 14:44
  4. radio reception really bad
    By kev1983 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 31st March 2008, 19:47
  5. Radio reception
    By victor in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 4th November 2007, 11:39

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •