User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: tubrocharger wastegate

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    exeter
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default tubrocharger wastegate

    does anyone know if the tubrocharger wastegate solenoid should be making a ticking noise when the engine is running or idleing. about 2 or 3 times a secound

  2. #2
    Full Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra and a Signum

    Trim : top of the line in both

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET

    Year : 2006

    Default

    uplug it and and see it you can still hear it while idling.. the engine will still run but if you try to drive with it disconnected you will not get any boost.
    My old Signum, the animal; she now rests in pieces in several other members cars.. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=200
    The wifes vec show car, started as a standard daily driver and ended up like this. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=709



  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    exeter
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    if i take the pipe with the yellow ring off that goes to the wastegate i still get the ticking noise. but if i take the black one off its stops. but if i put my finger on it feel it sucking and the yellow side i cant feel anything . but i can see with the engine running and the yellow pipe connected i can see the wastegate arm moves away from the turbo and when i take it off i goes back to where it stays with the engine off
    Last edited by reeseandellie; 17th March 2012 at 17:34.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    exeter
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i also have a whinning noise on cold start ups if any body has any ideas please help . and help with should the wastegate solenoid be making a ticking noise

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Signum turbo wastegate help
    By redryan in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 32
    Last Post: 18th February 2013, 21:46
  2. Chirping Wastegate...
    By spoons in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 13
    Last Post: 2nd April 2011, 11:17
  3. Can you change a cdti to external wastegate?
    By swifty_53 in forum Diesel Engine related
    Replies: 0
    Last Post: 1st March 2011, 01:10
  4. possible wastegate actuator problems
    By Deztroyer in forum Petrol Engine related
    Replies: 17
    Last Post: 6th November 2009, 13:16
  5. 2.2Dti Wastegate...
    By Vectra-SRI in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 11th September 2007, 19:29

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •