User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: cd30 to a cd70 sat/nav

  1. #1
    Regular Member scottsabs's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    sutton in ashfield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default cd30 to a cd70 sat/nav

    well i have just won a cd70 head unit and screen for my 07 vec sri.
    what will i need to make this work ie, vent, gps ariel, also how do i take my cd30 out to sell it do i need to divorce it or somthing.
    i have seen this post before but cant find it on search. thanx for the answers

  2. #2
    Regular Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra and a Signum

    Trim : top of the line in both

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET

    Year : 2006

    Default

    you can just take out the cd30, no need to divorce it etc.. The CD70 should just plug straight in.. use the new screen that came with your CD70 though. Its the screens that are paired with the headunits... Get yourself a Fakra GPS antennae from the bay. I assume the new screen was a colour job (CID) and they you got a RGB cable with it for the maps to work.. How much did you pay btw?

  3. #3
    Regular Member kenp's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Kr. Hyllinge, Denmark
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C


    Engine : 2.2 Direct

    Year : 2004

    Default

    and a RGB cabel if its a CID you bought.

    you can have the old radio "unmarried" to sell. or sell them as a pair (together).

  4. #4
    Regular Member wardy23's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    North Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra

    Trim : sri

    Engine : 2.2

    Year : 2005

    Mileage : 64000

    Default

    if you need a hand mate i know its abit of drive to wakefield but more than will to give you a hand fitting it

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Ripon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Did mine not so long ago ... easy job.

    Need the trim strip off above glovebox/radio

    Wire radio pullers or home build items to unclip old radio and pull out

    Undo the torx screws to get to vents And remove old screen

    If going the route of easy fit aerial then get one from eBay and place in the space for radio speaker in centre top of dash, some small gaps allow you to route cable to radio.

    Plug the cd70/screen in and put it all back together.

    My worked great over the last week travelling around Norfolk.

  6. #6
    Regular Member scottsabs's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    sutton in ashfield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    the one i got has not come with a rgb cable wont the cd30 fit or are they different if not i need to get a rgb cable as well

  7. #7
    Regular Member davidlewis24's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    bridgend / wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by scottsabs View Post
    the one i got has not come with a rgb cable wont the cd30 fit or are they different if not i need to get a rgb cable as well
    Depends if your screen is colour or not ?

    If colour then you need the cable about £50

  8. #8
    Regular Member scottsabs's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    sutton in ashfield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    how do you tell?

  9. #9
    Regular Member Dippy-Vx-line Red's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Earlston (Scottish Borders)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi..This is the cable you need...The cid screen is like a wide screen and is alot bigger than the cd30 screen....Also the cid screen has two plugs on the back one for the rgb lead and one for the power to the screen...

    Mate have you got a picture of the screen...Give a picture of the back of it

    ..Rgb cable is used for displaying the maps..All other functions should work without it just not the maps..HTH

  10. #10
    Regular Member scottsabs's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    sutton in ashfield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ow dear looks like im needing a screen and to get it paired ow well it was only £120 well i better get on the old tbay for a screen it still should be cheaper than getting one for 300 plus

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vectra SRI CD30 to CD70
    By ed0z16k in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 10
    Last Post: 9th April 2012, 01:33
  2. cd30 to cd70 navi
    By wardy23 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 26
    Last Post: 4th January 2012, 13:29
  3. updating cd30 to cd70
    By kenny22 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 9th October 2011, 13:08
  4. Cd30 - cd70
    By VectraAdam in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 22nd March 2011, 11:54
  5. cd70 + cd30 screen
    By Dippy-Vx-line Red in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 15th June 2009, 16:31

Visitors found this page by searching for:

cd30 rgb cable

does vecra cd30 have sat nav

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •