User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: help

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    newcastle upon tyne
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Angry help

    hi guys
    id appreciate the help with my vectra
    its a 2003 1.8 sxi 5 door
    the problems are
    1) hard to start... turns for ages then starts (sometimes) have changed the plugs with no difference
    2) sluggish. when revving it goes to 4000 rpm and no further and when driving its got no go from 70mph
    3) few noises when going over bumps from the rear but i think thats the sub frame
    4) noise from the steering pump like a whine ive checked the obvious to see if it was low on fluid but its full

    any advice is most welcome

    thanks
    andrew

  2. #2
    Regular Member Ben50n's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Seaham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    What mileage has the car done? Does it have service history? When was it last serviced? Are there any fault codes registered?

    Sounds like it is in a limp mode?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    newcastle upon tyne
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    it was serviced this weekend. theres no history with it, ive had it 2 weeks now
    mileage is 95600
    no fault codes on it at all
    if in limp node would it still get to 70 on the motorway?

  4. #4
    Regular Member Ben50n's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Seaham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    What was done in the service? Has it run like this since you bought it?

    Maybe the throttle bodies need a clean out?

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    newcastle upon tyne
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks for the quick reply
    oli and filter. air and pollen filters
    it was a but lumpy when i got it yes.
    throttle bodies? im a novice where cars are concerned

  6. #6
    VIP-Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum & Insignia

    Trim : Elite

    Engine : POS derv

    Year : 2014

    Default

    Should have had a full belt change at 60k if you don`t know do them anyway. Just did mine at 75k and it was a matter of miles from snapping and writing the engine off. So no history involves new plugs, air filter, oil and fuel filter change. After you have those read the fault codes again.

    And somebody please change the thread title.
    Last edited by Caveman_nige; 13th March 2012 at 00:08.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chelmsford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    No fault codes at all? Have you had it on diagnostic kit, or is the engine light just not coming on?

    If the revs are stopping at 4000rpm, it sounds like limp mode to me, in which case the light would be on.

    Does the engine light come on with the first/second stage of the ignition? Sounds like the bulb might have gone!

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chelmsford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    No fault codes at all? Have you had it on diagnostic kit, or is the engine light just not coming on?

    If the revs are stopping at 4000rpm, it sounds like limp mode to me, in which case the light would be on.

    Does the engine light come on with the first/second stage of the ignition? Sounds like the bulb might have gone!

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Woking
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Exclusive

    Engine : 1.8vvt (Z18XER)

    Year : 2007

    Mileage : 58000

    Default

    No mention of spark plugs being changed ? try the simple things first
    assume its petrol ?

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    newcastle upon tyne
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yes the plugs have been changed
    no lights on the dash when starting
    yes its a 1.8 petrol

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •