User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: z20net tappets

  1. #1
    Regular Member beat275's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Newcastle West Denton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Hatch

    Trim : SRI

    Engine : 2.0T

    Year : 2003

    Mileage : 90000

    Default z20net tappets

    is there a how to or does anyone know how to tighten or replace the tappets on the z20net engine?

  2. #2
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    Not being funny mate but why? Are you getting a noise?

  3. #3
    Regular Member beat275's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Newcastle West Denton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Hatch

    Trim : SRI

    Engine : 2.0T

    Year : 2003

    Mileage : 90000

    Default

    yeah a tapping noise lol

  4. #4
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    Is it constant or just at start up, the hydraulic lifters can drain back a little and make a noise on start up and the chain can make a similar noise as well.

  5. #5
    Regular Member beat275's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Newcastle West Denton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Hatch

    Trim : SRI

    Engine : 2.0T

    Year : 2003

    Mileage : 90000

    Default

    hmm could be the chain. but costly

  6. #6
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    Its very rare for the chain to fail on the NET mate, but on a high miler it could start making a noise.

  7. #7
    Regular Member beat275's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Newcastle West Denton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Hatch

    Trim : SRI

    Engine : 2.0T

    Year : 2003

    Mileage : 90000

    Default

    any suggestions?

  8. #8
    Regular Member nikroc's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    DERBY
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 2t

    Trim : standard

    Engine : z20net

    Year : 08

    Mileage : 32000

    Default

    i S THE ENGINE DUE AN OIL CHANGE?...OIL L EVEL OK?..CORRECT GRADE?

  9. #9
    Regular Member beat275's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Newcastle West Denton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Hatch

    Trim : SRI

    Engine : 2.0T

    Year : 2003

    Mileage : 90000

    Default

    Yeah but it has done 80k miles

  10. #10
    Regular Member nikroc's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    DERBY
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 2t

    Trim : standard

    Engine : z20net

    Year : 08

    Mileage : 32000

    Default

    Mines at 66k and quiet,I use 5/30,changed every 6 months, but I believe others use 10/40 at higher miles..

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Tappets and cams??
    By Froggy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 20th February 2013, 16:06
  2. z20net
    By sri-100 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 33
    Last Post: 6th November 2012, 22:05
  3. z20net
    By richy1974 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 20
    Last Post: 9th September 2012, 18:49
  4. Anyone with a Z20NET...(2.0T)
    By n_hudson in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 12th March 2009, 12:35

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •