User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: starting problem sought

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    newcastle upon tyne
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    confused starting problem sought

    hi guys
    ive just got my first vectra
    its a 03 1.8 sxi 5 door
    looks nice but on a morning when i go to start it, it turns for a while (20+) secs before it starts. normally the rest of the day it starts fine but now every time i try to start it it takes a while.
    i boosted the battery of the wifes car and it helped start it
    a friend has tested the battery and the voltage is 12-14 and the alternator is charging it well
    does any one have any idea of this problem?

    appologies if this is somewhere else on the site

    thanks in advance
    andrew

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    kent
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Are you getting any loss of power when your driving?
    Any type or miss-fire?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    kent
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Are you getting any loss of power when your driving?
    Any type or miss-fire?

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    newcastle upon tyne
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    i can get to 70 mph havent tried pushing it further but it is a bit sluggish. spoke to someone today and he says it could be the starter. ticks over fine. I also have a few other issues with it but this one is a start

  5. #5
    Regular Member Rapala's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Clackmannanshire Central Scotland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Maybe it just needs a service with new plugs and filters, that will be a good place to start if you dont know when it was last done.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    newcastle upon tyne
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    its getting serviced this weekend. but i stalled it today and it took 30 mins for it to start again
    HELP

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    newcastle upon tyne
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    re this its been serviced and no different. would anyone suggest changing the coil pack or fuel pump

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. problem with starting up
    By smirnoff sri-dti in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 1st March 2012, 11:17
  2. starting problem!
    By bigdanny9417 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 28th March 2011, 12:56
  3. odd starting problem
    By magpie27 in forum Troubleshooting
    Replies: 3
    Last Post: 30th March 2009, 13:11
  4. e bay problem, advice sought.
    By mark_w in forum General Chat
    Replies: 18
    Last Post: 12th February 2009, 01:37
  5. Problem...? Vectra SXI...problem with starting after filling with fuel?
    By doozer in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 8th November 2008, 09:40

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •