User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: vectra 2.0 turbo strange strong smell from exhausts

  1. #1
    Regular Member matrix1979's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    NORFOLK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default vectra 2.0 turbo strange strong smell from exhausts

    Hi people i have a vectra 07 plate 2.0 turbo z20net engine , im not sure if someone can help me but here goes . ive recently notticed that ive got a strong smell coming out of the rear back boxes its hard to describe the smell but its like oily petrol smell , i dont think its the cat as it dont smell of rotten eggs . but ive notticed that my lumpy tick over is getting worse as its now does it when cold ,if someone can help i will appreciate it as im kinda getting worried thanks mark .

  2. #2
    Regular Member matrix1979's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    NORFOLK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    would it have any thing to do with the maf sensor at all as im sure my miles per gallon has dropped plus the other day when i went to start the car it was like it was going to stall on me and hardly no acceleration plus driving along like a kangeroo effect ( hesistating really bad )then after 500 yrds travelling it went away :S

  3. #3
    Regular Member matrix1979's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    NORFOLK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    bump

  4. #4
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000

    Default

    Coudl it be the Turbo seals have gone and its dumping oil into the engine
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

  5. #5
    Regular Member matrix1979's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    NORFOLK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    can i check this from looking from the outside looking in merikiito?

  6. #6
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000

    Default

    You would need to remove the hoses connected to the turbo and check for oil I think.
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    South east
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Also check the oil level - if you knew it was fine before and it's dropped now, that'd be an indicator.

  8. #8
    Regular Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra and a Signum

    Trim : top of the line in both

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET

    Year : 2006

    Default

    remove your lambda sensors and give then a good clean as well... you have two, one in the bend of the downpipe just past the turbo and the other is in the exhaust mid section..

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Strong Exhust Smell in car - just started happening!!
    By suresh.chohan in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 13
    Last Post: 17th December 2012, 20:39
  2. Strong Exhust Smell in car - just started happening!!
    By suresh.chohan in forum Introduce yourself.
    Replies: 5
    Last Post: 17th December 2012, 18:34
  3. strong smell of diesel
    By marky2027 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 19
    Last Post: 31st January 2012, 15:52
  4. veccy diesel strong smell when starting up
    By kirky2k4 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 13
    Last Post: 20th March 2011, 12:05
  5. Strong Diesel Smell
    By DeathStar in forum Diesel Engine related
    Replies: 14
    Last Post: 2nd December 2007, 16:54

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •