User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Lambda Sensor ? vectra c ?

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Cleveland uk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Lambda Sensor ? vectra c ?

    Hi lads i think there is two on Vectra c could be wrong which one is the most common one to repalce ? Front one or the back one ?

  2. #2
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000

    Default

    If you need help is a good idea to put your engine details up
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Cleveland uk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Opps sorry lads its a SRI 1.8 Petrol vectra c 05

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chelmsford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    are there 2? I only know of 1... got a fault code?

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I think the front lambda sensor is the most common one to replace. If remember correctly it goes as follows:

    - front lambda controls the fueling in conjunction with MAF sensor.
    - rear lambda checks to see if CAT is present and working.

    If I am wrong can someone please correct me as i'm about to replace my front lambda! Lol.

  6. #6
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000

    Default

    What usually happens is the MAF goes faulty which can cause the Lamba sensor to burn out because of the over fuelling brought on by the faulty MAF. In nearly all cases replacing the MAF will sort out idle and running issues, if not then go for the front sensor. ALWAYS repalce the MAF with a genuine unit not a cheap Ebay one otherwise you may never get to the bottom of your fault.

    What issues are you having?
    What are the codes?
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

  7. #7
    VIP-Member Das's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Turdsville
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Lada

    Trim : Riva

    Engine : 6.0 V12

    Year : 1954

    Mileage : 567890987

    Default

    Have you read the codes?

    Quote Originally Posted by DNS View Post
    are there 2? I only know of 1... got a fault code?
    Yup one pre cat, one after the flexi.

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chelmsford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Good point, I always forget that the cat is up with the manifold... Got too used to my old Vec B!

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Cleveland uk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Cheers Lads

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Lambda sensor
    By danno91 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 16
    Last Post: 26th August 2011, 16:06
  2. Vectra 2.2 Estate 'Rear' Lambda Sensor?
    By betty02 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 12th February 2011, 01:48
  3. Lambda sensor
    By dan1983 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 19
    Last Post: 19th February 2010, 13:08
  4. Lambda Sensor
    By Cat_J in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 18
    Last Post: 24th January 2010, 16:27
  5. Lambda sensor - Z32SE - where is bank 1, sensor 1?
    By Kev_A in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 17
    Last Post: 23rd February 2008, 14:46

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •